Antwerp buigt achterstand om en houdt de drie punten thuis tegen OHL
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen

Björn Vleminckx bezorgt Antwerp de drie punten tegen OHL

Antwerp heeft een belangrijke thuisoverwinning geboekt tegen Oud-Heverlee Leuven. De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong op de Bosuil, maar Lallemand en Vleminckx bezorgden Antwerp drie punten.

Antwerp had door de trainerswissel enkele tumultueuze dagen achter de rug. Nieuwe T1 David Gevaert nam nog geen plaats op de bank, interim-coach Wim De Decker vervulde zijn taken. De openingsfase werd gekenmerkt door heel wat slordige passes. Na tien minuten kon Limbombe de vuisten van Gillekens een eerste keer testen.

Even later moest de Leuvense defensie een hoekschop wegwerken. Maar echt gevaarlijk waren beide ploegen niet het eerste halfuur. Het spel lag bovendien te veel stil. Tien minuten voor de pauze was Antwerp nog eens gevaarlijk na een vrije trap van Camus. Zijn poging ging maar nipt over.

Saaie eerste helft, toch 2 goals

De Leuvenaars kwamen niet verder dan enkele corners, maar één van die hoekschoppen bleef hangen. Jeroen Simaeys kon de bal voorbij Kudimbana duwen, 0-1 voor OHL. Antwerp liet het hoofd niet hangen en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Lallemand twijfelde niet en zorgde voor een 1-1 ruststand.

De tweede helft begon net als de eerste helft: slordig. Beide ploegen konden geen goede combinaties op de mat leggen en het spel lag constant stil. Met Dierckx en Casagolda kwamen er twee nieuwe krachten op het veld, maar ook dat baatte weinig. Het thuispubliek liet hun ongenoegen blijken.

Daar is Vleminckx!

Een kwartier voor tijd kregen we dan toch een kans voor de thuisploeg en het was bingo. Vleminckx knalde een voorzet die bleef hangen voorbij OHL-doelman Gillekens. 2-1 voor the Great Old. Leuven ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Antwerp gaf nog weinig weg en heeft een belangrijke zege beet.