Datum: 30/10/2016 12:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Bosuil
Een eerste stap richting rust op de Bosuil: Antwerp wint, slechts klein deel fans neemt deel aan 'Walk Out'
Dirk Pieters vanuit Antwerpen

Een eerste stap richting rust op de Bosuil: Royal Antwerp FC wint, slechts klein deel fans neemt deel aan 'Walk Out'

Royal Antwerp FC heeft opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Aanvaller Owusu speelde een belangrijke rol in de Antwerpse zege: hij scoorde twee maal tegen Tubeke.

Opnieuw een paar stevige beslissingen van John Bico. De sterke man van Antwerp liet nu Camus en Dierckx uit de selectie. Opnieuw twee grote namen die in de tribune moesten plaatsnemen. Vleminckx begon net als vorige wedstrijd op de bank. Owusu mocht het opnieuw proberen in de spits. Hairemans, Vansteenkiste en Dequevy vorige week nog uit de selectie, begonnen in de basis.

Voor de tweede week op rij een draak van een eerste helft van Antwerp. Weinig creativiteit, weinig druk en een heel slordige passing. Tubeke bracht daar geen beterschap in. Enkel fouten maken was hun deel in de eerste 45 minuten. Toch kreeg de thuisploeg enkele mogelijkheden. Dequevy schoot nipt naast. Ook Owusu kreeg een kopkans, maar weinig problemen voor Beunardeau. De gevaarlijkste momenten waren de stilstaande fases via Hairemans en Babic. Telkens was hun vizier net iets te hoog gericht en zo bleef het 0-0.

Vleminckx in de ploeg na rust

Vleminckx mocht starten in de tweede helft en plots ging Antwerp beter voetballen. Hij werkte als een paard, kopte alles door, hield de bal goed bij, ... Het was duidelijk dat de aanvaller er zijn in had. Op een corner kopte Owusu iets na rust de 1-0 tegen de netten. De Great Old bleef nu wel goed voetballen en plots kwamen er kansen... en wat voor kansen.

Twee keer mocht Stephen Buyl alleen op doelman Beunardeau gaan, maar zijn eerste poging was veel te zwak. Zijn tweede vloog verrassend genoeg meters over. Owusu zorgde twintig minuten tijd voor de verlossing. De spits werd mooi in de diepte gestuurd door Hairemans en maakte de klus simpel af. Met zijn tweede van de avond bracht hij de Bosuil aan het dansen.

Weinig fans nemen deel aan 'Walk Out'

Dan was het wachten op de 'Walk Out', maar die leverde gezien de score geen al te grote problemen op. Ruim 11.000 fans bleven de wedstrijd gewoon volgen die Antwerp won met 2-0.