Logisch gelijkspel na 'angstmatch' tussen OHL en Antwerp
Johan Walckiers
Johan Walckiers en Dirk Pieters vanuit Leuven

OH Leuven-Antwerp eindigde op 0-0

Een vreemde wedstrijd aan Den Dreef: ondanks dat beide ploegen weinig opschieten met een punt speelden ze beiden duidelijk met de angst op het lijf. Een scoreloos gelijkspel in een match waar vooral niemand een goal wou binnenkrijgen was het resultaat.

Bij Antwerp begonnen Camus en Dierckx meteen in de basis. Limbombe en Vleminck bleven op de bank zitten. Dus toch al meteen enkele wijzigingen onder nieuwe coach Wim De Decker. Dat beide ploegen er meteen in vlogen was duidelijk. Zowel Koné als Simaeys pakten al na enkele minuten geel.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Owusu, maar Gillekens ging goed plat. Aan de overkant liet ook Simaeys zich even zien, maar zijn kopbal ging hoog over. Antwerp bleef baas, toch in kansen. Zo kregen Dequevy en Owusu nog een mogelijkheid, maar doelman Gillekens hield zijn netten schoon.

Veel werk hadden de doelmannen niet.

Na het halfuur verwaterde de wedstrijd en beide doelmannen moesten nog nauwelijks in actie komen. Enkel Tuur Dierckx had nog een lage schuiver in zijn voeten, maar ook dat leverde geen doelpunt op en zo mochten beide ploegen gaan rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel duels, maar geen al te mooi voetbal. Het voetbal was te traag en te voorspelbaar. Antwerp probeerde wel enkele aanvallen in elkaar te steken, maar echt gevaarlijk werd dat nooit. Ook de thuisploeg bracht er weinig van terecht. Kostovski werd nooit gevonden, al kon Azevedo af en toe dreigen.

Kostovski moest met de draagberrie van het veld gedragen worden.

Een kwartier voor tijd moest Leuven het stellen zonder spits Kostovski. De aanvaller moest met een draagberrie van het veld. Over zijn blessure was er nog geen duidelijkheid. Maar de spitsen waren duidelijk niet aan het feest. In de laatste vijf minuten kwam er nog een slotoffensief met een paar kleinere kansen, maar scoren werd er niet meer gedaan.

Geen penalty

Antwerp claimde nog een penalty voor hands, maar kreeg die niet. En zo waren er nog twee fases waarin ze meenden een penalty te moeten krijgen. In een wedstrijd die beiden moesten winnen, werd het een puntendeling. En daar schiet niemand wat mee op.