lomLommel SK
antAntwerp
0-1
0-2
14' Tuur Dierckx (pen)

Lommel United en Antwerp maakten er een spektakelstuk van

Antwerp trok vanavond naar Lommel United en keerde zowaar terug met drie punten. Antwerp kon al 278 dagen niet meer winnen op verplaatsing, maar maakte daar een eind aan.

Antwerp leek al snel op rozen te zitten na twee goals binnen het eerste kwartier. Dequevy en Dierckx zorgden voor de doelpunten. Dequevy tekende voor een heel mooie goal, Dierckx had het vanop de strafschopstip wat makkelijker.

Dequevy zou er voor de rust nog 0-3 van maken en Antwerp was zo helemaal buiten schot. Of toch niet? Lommel United kwam immers gemotiveerd de kleedkamer uit. Hoe zou je zelf zijn, de jongens uit Limburg konden al sinds april niet meer winnen in eigen huis.

Spanning dankzij Deferm en Bertjens

Met goals van Deferm en Bertjens liep het op twee minuten tijd het gat bijna helemaal dicht. 2-3 en toch opnieuw spanning in het Soevereinstadion. Antwerp kon de wedstrijd echter opnieuw onder controle krijgen en Vleminckx zorgde voor de verlossende 2-4.

Dankzij de zege klimt Antwerp voorlopig naar een gedeelde tweede plaats. Het komt naast Lierse en heeft nog één punt minder dan Roeselare, maar beide teams hebben nog een wedstrijd tegoed. Lommel blijft hangen op een gedeelde laatste plek.