ohlOH Leuven
lomLommel SK
Datum: 02/10/2016 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven speelt zorgen even van zich af na rampscenario, maar krijgt dan toch weer deksel op de neus

OH Leuven leek even op weg naar een overwinning, maar dan toch weer een 2-2 gelijkspel

OH Leuven speelt zorgen even van zich af na rampscenario, maar krijgt dan toch weer deksel op de neus
Foto: © photonews

OH Leuven probeerde de zorgen van de afgelopen week van zich af te spelen tegen Lommel United. Na een rampscenario was er een opflakkering en een voorsprong, maar in de extra tijd werd het toch nog een bitter pil. 2-2 aan Den Dreef, daar hebben ze stilaan een abonnement op.

OH Leuven werd deze week opnieuw opgeschrikt door een schandaaltje, waarna voorzitter Jimmy Houtput zijn ontslag aanbood. De supporters zijn dat beu en kwamen met een briefactie en een tifo tegen het bestuur. Casagolda was er niet bij aan Leuvense zijde, dus moest Kostovski voor de doelpunten zorgen.

Het moet het script zijn van een of andere tragikomische film, waarbij de Leuvenaars mokerslag na mokerslag kregen. Er zat weinig diepgang in het spel, maar plots kwamen de bezoekers wel op voorsprong op zo'n vijf minuten van de koffie. Christophe Bertjens stond plots oog in oog met Gillekens en had maar binnen te poeieren.

Op het uur verdiende OHL een strafschop, maar kreeg de thuisploeg hem niet voor duidelijk handspel. Enkele minuten later ging de bal alsnog op de stip, maar Loemba schoot zo zwak in dat Bertrams niet eens echt moest redden. Toen Ngawa een noodrem moest uitoefenen op Berben en de Leuvenaars met tien verder moesten leek alles vervlogen.

Een opflakkering van tien sterke minuten deed heel Den Dreef echter hopen. Simaeys en Kostovski konden afwerken na sterke acties vanop de rechterflank, waar Tabekou goed was ingevallen. Gretigheid, enkele leuke combinaties, ... Zou het dan toch eens meevallen voor OHL? Lommel probeerde, maar de Limburgers konden hun overwicht in manschappen niet meteen omzetten in grote kansen.

Maletic knuffelde een bal van dichtbij over, de 2-1 leek veilig. Maar in Leuven moet je altijd wachten op de extra tijd. En zo geschiedde alweer. Een bal raakte niet weg, De Bruyn knalde in de benedenhoek en zo werd het een al bij al billijk gelijkspel voor beide teams. Al schiet niemand daar iets mee op in de stand.

Van de hel naar de hemel en minstens halfweg terug, in een week met bijzonder veel emoties aan Den Dreef. Het zal nog wel een tijdje onrustig blijven, terwijl Lommel rustig blijft meedraaien in de middenmoot van eerste nationale B.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Monteyne Pieterjan   90' -
Kostovski Jovan  90' -
Kocabas Fazli 90' -
El Banouhi Soufiane 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Simaeys Jeroen  90' -
Loemba Yannick Gaby 85' -
Azevedo Thomas 75' -
Ngawa Pierre-Yves   65' -
Sula Din 46' -
Gillekens Nick 90' -
  Bank G Beoordeel
Tabekou Serge   44' -
Kindermans Jonathan 15' -
Houdret Kenneth 5'  
Bracke Simon -  
Lokando Jordy -  
De Medina Nathan -  
Strauss Ram -  

Lommel SK Lommel SK

  Speler G Beoordeel
Berben Geert   90' -
Neven Glenn   90' -
Lenaerts Toon 90' -
Schils Mathias 90' -
Cauwenberg Timo 90' -
Maletić Marko 90' -
Bertjens Christophe 90' -
Goossens Bart 84' -
Valcke Sam 74' -
Deferm Giel 66' -
Bertrams Jesse 90' -
  Bank G Beoordeel
Gueroui Yassin 24' -
De Bruyn Alexandre 16' -
M'Barki Ridwane 6'  
Gaethofs Jentl -  
Adesanya Jason -  
Gielen Brian -  
Scheelen Wouter -  
Herbeleef OH Leuven - Lommel SK