Datum: 10/03/2018 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Promotion Play-offs - Finale (T)
Stadion: Jan Breydel
Wat een thriller! Beerschot Wilrijk op minuten van 1A, penalty brengt Cercle terug naar Jupiler Pro League
Sander De Graeve Diederik Geypen
Sander De Graeve en Diederik Geypen vanuit Brugge

Cercle Brugge promoveert na een echte thriller

Een penalty van Cardona heeft Cercle Brugge naar eerste klasse gebracht. De Vereniging stond lang op een veilige 2-0, maar een goal gan Van Hyfte zorgde nog voor spanning. Cardona knalde vanop de stip de titel in zekerheid.

Er hing elektriciteit in de lucht, daar in Brugge. De hele Olympialaan kleurde groenzwart en door een mensenmassa baande de spelersbus zich een weg richting stadion. Het was de voorbode van wat we op het veld te zien zouden krijgen. In tegenstelling tot vorige week was deze keer Cercle Brugge het team dat het meeste grinta toonde.

Demonstratie Cercle

Dat was uiteraard te verwachten, maar dat Beerschot Wilrijk dusdanig van de mat gespeeld zou worden, niet. De bezoekers, verrassend toch met Tom Van Hyfte aan de aftrap, maar dus zonder de geschorste Maes, kwamen niet aan de bal. Wanneer ze die dan toch hadden, was de overmacht van Cercle in de derde zone gewoonweg te groot.

De wijzigingen van Vercauteren leverden mooi voetbal op, met de bedrijvige Tormin op rechts, en Crysan en Cardona als speerpunten kwamen de verdedigers van Beerschot Wilrijk vaak in de problemen. Na een halfuurtje was het bingo voor de Vereniging. Een geniale ingeving van Cardona zette Mercier alleen voor Romo en die miste niet.

Jan Breydel, aardig volgelopen toch, veerde voor de koffie nog een tweede keer recht. Een fantastische combinatie met Tormin, Palun en Crysan zorgde ervoor dat die laatste de bal koelbloedig in de linkerhoek kon leggen. Een pareltje toch.

Tijdrekken plots in het nadeel

Rusten bij een 2-0 stand en bij Cercle bleven daarna de ballenjongens binnen. Het tijdrekken van Romo in de eerste minuten, kwam dus wel heel ongelegen voor Beerschot Wilrijk in die tweede helft.

Het team van Brys moest absoluut komen en nam het balbezit in handen, maar een enorm aantal kansen leverde dat niet op. Jan Van Den Bergh kon op de tweede hoekschop van de bezoekers koppen, maar Nardi pakte uit met een geweldige redding, ook de poging van Van Hyfte werd gered door de Franse goalie.

Dan toch Van Hyfte

Cercle Brugge kroop toch te veel achteruit en vijf minuten voor tijd knalde Van Hyfte het doelpunt van de kwalificatie, zo leek het toch, tegen de touwen. In het vak achter het doel van Cercle sprong plots zo'n man of honderd recht.

Het leek over en out tot Swinkels Cardona neerhaalde in de zestien. De aanvaller knalde zelf de 3-1 tegen de touwen waarna het stadion opnieuw ontplofte. Wat een ontknoping! Cercle Brugge mag volgend sezoen op het hoogste niveau aantreden.