Beerschot Wilrijk zet tegen OHL tweede periode-ambities opnieuw kracht bij, enige ploeg met maximum
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen

Beerschot Wilrijk won met 3-2 tegen OH Leuven

't Werd een rare partij op het Kiel. Beerschot Wilrijk was bijna heel de partij beter en liep in de eerste helft snel uit naar 2-0, maar kreeg uit het niets de 2-1 voor de rust binnen. Ze drukten de tweede helft OHL weg, maar ondanks een vroege goal werd het toch weer bibberen.

De jongens van Vreven begonnen verschroeiend aan de partij. De mensen die protesteerden en pas op minuut 13 het stadion binnenkwamen, misten al een goal. In de zevende minuut verloor OHL de bal op het middenveld en Vancamp snelde er mee richting doel. Op het juiste moment speelde hij Noubissi aan, die - al struikelend - toch niet meer kon missen alleen voor Gillekens.

Heerlijke hakbal

De thuisploeg had al snel de controle over de wedstrijd. Buiten een schot van Hirst konden de Leuvenaars amper voor gevaar zorgen. Aanvallend liep het bij de Ratten heel wat beter. Noubissi en Vancamp gingen telkens recht naar doel. En op minuut 20 leek de match al gespeeld. Van Hyfte speelde Tissoudali met een heerlijke hakbal vrij. Noubissi trapte zijn voorzet eerst nog op de paal, maar in de rebound ramde hij het leer in het dak van het doel: 2-0.

OHL was nergens op het Kiel. Beerschot Wilrijk had nog voor de rust er een paar kunnen bijmaken, maar Vanzeir stuitte op Gillekens en Van Hyfte kopte onbegrijpelijk naast. De ploeg van Stijn Vreven domineerde op alle vlakken: mentaal, tactisch en technisch. En toch 2-1 bij de rust. Linksachter Tshimanga zowaar: hij infiltreerde en haalde vernietigend uit. Volledig uit het niets...

Snel orde op zaken

OHL werd zelfs even de betere ploeg, maar de thuisploeg stelde na rust vlug orde op zaken. Bourdin zette voor en Van Hyfte trapte aan de tweede paal de bal binnen. Beerschot Wilrijk kampeerde op de helft van de Vlaams-Brabanders.

Doelman Mike Vanhamel zag amper een bal, maar 20 minuten voor tijd stond het toch weer 3-2 nadat zijn verdediging Maertens liet ontsnappen en die de bal over hem wipte. De frustratie was groot. Beerschot Wilrijk leek de partij maar niet af te kunnen maken, maar sleepte toch de drie punten binnen. Daarmee zijn ze de enige ploeg die nog het maximum heeft in de tweede periode.