beeBeerschot
cerCercle Brugge
1-0
2-0
2-1
2-2
2-3
Datum: 13/01/2018 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Ongeziene taferelen op het Kiel: Beerschot-Wilrijk staat tot de 83e minuut 2-0 voor, maar verliest na gekke slotfase van Cercle Brugge
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen (Kiel)
| 0 reacties

Beerschot-Wilrijk geeft een 2-0 voorsprong in amper vijf minuten uit handen en verliest van Cercle Brugge

Ongeziene taferelen op het Kiel: Beerschot-Wilrijk staat tot de 83e minuut 2-0 voor, maar verliest na gekke slotfase van Cercle Brugge
Foto: © photonews

Beerschot-Wilrijk heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Cercle Brugge. De Mannekes kwamen snel 2-0 voor, maar na een waanzinnig slot met drie goals op vijf minuten pakte Cercle alsnog de overwinning.

Marc Brys verraste door Hernan Losada op de bank te zetten. Maar ook zonder de Argentijn verging het de Mannekes duidelijk goed. In een flauwe openingsfase was het eerste kansje voor de thuisploeg, maar Placca kopte over.

Beerschot-Wilrijk snel op rozen

Net voor het kwartier claimde Cercle een strafschop - Boterberg zag er geen graten in - maar even later mocht M'Bombo alleen op wandel. De aanvaller bleef koelbloedig alleen voor Nardi en zette de 1-0 op het scorebord.

Beerschot-Wilrijk controleerde, zonder weinig uitgespeelde kansen. Halverwege de eerste helft was het opnieuw raak. De mee opgerukte De Jonghe leverde een prima voorzet af, al was het aanvoerder Kone die zijn eigen doelman verschalkte met zijn kopbal. 2-0 en Beerschot op rozen.

Cercle kon Romo in de eerste helft nauwelijks bedreigen. Het was Beerschot-Wilrijk dat via Messoudi de score bijna uitdiepte. Nardi behoedde zijn ploeg van een nieuwe tegentreffer. Even later dribbelde Placca zich een weg door de bezoekende verdediging, zijn schot belandde recht in de armen van diezelfde Nardi.

Zwak Cercle voor de pauze

De bezoekers bleven in de problemen komen door de snelle Placca en M'Bombo. Weinig kansen in het slot van de eerste periode, de ruststand was een verdiende 2-0 voorsprong voor Beerschot-Wilrijk. Cercle liet na een slappe eerste helft Romo werkloos.

Het eerste kansje van de tweede helft was voor Beerschot-Wilrijk. Placca trapte hoog over. Op het uur was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk. Cercle leverde domweg in, M'Bombo speelde Placca aan en die trapte niet zo ver naast.

Beerschot was blij met de 2-0 voorsprong en kon rustig controleren. Romo kende weinig moeite met twee afstandsschoten. Aan de overkant bleef het spitsenduo Placca-M'Bombo voor dreiging zorgen. Ook in de tweede helft kwam de thuisploeg amper in de problemen. Met de hulp van de ingevallen Losada ging het balletje goed rond en kwam Cercle amper aan kansen.

Maar de aansluitingstreffer viel dan toch nog uit de lucht. Invaller Bruno zorgde ervoor dat het na ruim 80 minuten even muisstil werd op het Kiel. Cercle zette nog alles op alles en we kregen een onwaarschijnlijk slot op het Kiel.

Eerst Cardona en nauwelijks een minuut later Lambot zorgden nog voor een 2-3 overwinning. Drie goals op vijf minuten, zelden gezien. Cercle springt dankzij de zege (voorlopig) over Lierse naar de eerste plaats in de tweede periode.

Opstellingen

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael   90' -
Dom Joren 90' -
Prychynenko Denis 90' -
Swinkels Arjan 90' -
De Jonghe Jimmy 90' -
Pietermaat Tom 90' -
Van Hyfte Tom 90' -
Messoudi Mohamed 63' -
Maes Alexander   90' -
Mbombo Kule 81' -
Placca Fessou Euloge 90' -
  Bank G Beoordeel
Losada Hernan 27' -
Hoffer Erwin 9'  
Diarra Abdel -  
Steelant Quintijn -  
Merlo Manteca Octávio -  
François Guillaume -  
Van Den Bergh Jan -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Nardi Paul 90' -
Palun LlOYD 75' -
Delacourt Benjamin 90' -
Vanbelle Wesley   90' -
Kone Isaac  90' -
Lambot Benjamin 90' -
Ochieng Omolo Johanna 62' -
Mercier Xavier   90' -
Cardona Irvin 90' -
De Belder Dylan 90' -
Hoggas Kévin 82' -
  Bank G Beoordeel
Crysan Da Queiroz Barcelos 28' -
Bruno Gianni 15' -
Gaspar Jordy 8'  
Vandenbussche Brian -  
Van Damme Miguel -  
Vincent Christophe -  
Imorou Emmanuel -  
Herbeleef Beerschot - Cercle Brugge