Datum: 02/02/2018 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: King Power at Den Dreef
Aguemon verpest met een late penalty het feestje van Cercle Brugge op het veld van OHL
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven

Aguemon bezorgt met een late penalty OHL alsnog een punt tegen Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft in laatste instantie een overwinning uit handen gegeven op het veld van Oud-Heverlee Leuven. De thuisploeg kreeg in de 93e minuut nog een penalty. Aguemon twijfelde niet, waardoor het 2-2 werd.

Twee verrassingen in de basiself van OHL. Pearson koos voor Dequevy en Diedhiou in de plaats van Storm en Aguemon. Bij Cercle Brugge vormden Crysan en Cardona het centrale aanvallersduo.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Casagolda twijfelde niet en testte de vuisten van Nardi een eerste keer. De kopbal van diezelfde Casagolda was te zwak om het bezoekende sluitstuk te verontrusten. Cercle kon dan weer nauwelijks voor dreiging zorgen. Het eerste halfuur kon de leider in de tweede periodestand geen enkele kans bij elkaar voetballen.

Eerste kans raak

Tien minuten voor de pauze was de eerste kans van Cercle meteen bingo. Imorou zorgde voor het voorbereidende werk, Cardona kon de bal enig simpel voorbij Gillekens trappen, 0-1. OHL wachtte niet lang met een reactie. Gelegenheidsrechtsback Mertens kreeg een zee van ruimte, maar Pardi pareerde zijn schot in hoekschop.

Cercle was via enkele snedige counters nog gevaarlijk via Mercier en opnieuw Cardona, maar een beenveeg van Gillekens bracht redding.

Rusten met 0-1

We kregen een aangenaam openingskwartier van de tweede helft. OHL ging op zoek naar de gelijkmaker, Cercle kon af en toe snel uitbreken. Cardona zorgde voor de eerste dreiging, maar miste zijn schot. Casagolda had dan weer iets mooi in gedachten maar zijn omhaal ging over. Net voor het uur stuurde Diedhiou Casagolda op wandel, Nardi ging echter goed plat.

Match breekt open

Halverwege de tweede helft kantelde de match. Cardona trapte de kans op de 2-0 op de paal. De gelijkmaker viel aan de andere kant helemaal uit de lucht. Casagolda miste nog, Kehli stond op de goede plek om de gelijkmaker binnen te duwen.

Lang kon OHL niet genieten van die treffer. Mercier bleef koelbloedig bij een zoveelste counter van de bezoekers en trapte de 1-2 voorbij een kansloze Gillekens. OHL ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar scoren leek niet meer te lukken. In het absolute slot kreeg de thuisploeg nog een penalty na een lichte duwfout op Persoons. Aguemon liet Nardi kansloos en bezorgde OHL toch nog de 2-2.