lieLierse SK
ohlOH Leuven
Datum: 11/02/2018 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
OHL telt Lierse zo goed als helemaal uit, Cercle meer dan ooit favoriet voor tweede finaleticket
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lier
| 0 reacties

Oud-Heverlee Leuven wint met het kleinste verschil op bezoek bij Lierse

OHL telt Lierse zo goed als helemaal uit, Cercle meer dan ooit favoriet voor tweede finaleticket
Foto: © photonews

Lierse mag de droom voor de tweede periodetitel en een mogelijke promotie zo goed als zeker opbergen. Het verloor thuis van Oud-Heverlee Leuven, waardoor het met nog twee matchen te gaan vier punten minder telt dan leider Cercle Brugge.

Nigel Pearson koos net als vorige week tegen Cercle Brugge voor een 4-4-2, met Casagolda én Diedhiou als centrale aanvallers. Lierse wilde zich dan weer herstellen na de 6-0 pandoering van vorige week op het veld van Westerlo. Het kon bovendien uitstekende zaken doen na het puntenverlies van Cercle tegen hekkensluiter Tubeke.

Lierse nam het initiatief in het openingskwartier. Het resulteerde in een grote kans voor Yagan, maar Gillekens hield met een parade zijn netten schoon. De bezoekers konden daar weinig tegenover zetten. Halverwege de eerste helft kreeg Lierse opnieuw een grote kans om de score te openen, maar Joachim besloot te zwak.

Zwak OHL

OHL speelde werkelijk niks klaar in de eerste helft. De enige keer dat de Leuvenaars gevaarlijk waren, was toen Dequevy te laat kwam om een voorzet van Aguemon binnen te duwen. Vijf minuten voor de rust stond het Lisp in rep en roer.

Gillekens kwam veel te ver uit en legde Janssens neer. De Lierse-aanvaller week uit naar rechts en dus was rood op zak houden en slechts geel geven misschien wel een correcte beslissing van scheidsrechter Bert Put. Beide ploegen leken op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar de eerste Leuvense kans was dan toch raak.

Toch nog een goal

Casagolda duwde de voorzet van Aguemon in doel en zette de bezoekers onverdiend op voorsprong. Nauwelijks twee minuten later moest de doelpuntenmaker met een blessure naar de kant. Lierse moest met een kater richting de kleedkamers.

Druk van Lierse

De eerste kans na de pauze was voor de bezoekers. Rakovsky hield Aguemon met een beenveeg van de dubbele voorsprong. Even voorbij het uur knutselde ook de thuisploeg een kans in elkaar. Gillekens stond op de goede plek bij het schot van Joachim.

De druk van Lierse werd iets groter. Buyens probeerde het tot twee keer toe met het hoofd, maar telkens ruim voorlangs. Maar de thuisploeg moest opletten voor de counter. Rakovsky ging goed plat op de inzet van Diedhiou. Even later bereikte de OHL-aanvaller Gorius, maar die kon zijn schot niet kadreren.

Cercle meer dan ooit favoriet

Lierse probeerde nog maar was te slordig om nog aanspraak te maken op de gelijkmaker. Het was OHL dat nog dicht bij de 0-2 kwam, maar het vizier van Diedhiou stond slecht gericht. Het bleef 0-1 en zo mag Lierse de droom voor de tweede periodetitel zo goed als zeker opbergen.

Het telt met nog twee speeldagen voor de boeg vier punten achterstand op leider Cercle, dat op weg lijkt naar het tweede finaleticket in 1B.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Rakovsky Patrick 90' -
Wils Thomas 90' -
Frans Frederic 90' -
Buysens Ludovic 75' -
Issahaku Yakubu 60' -
Ntambwe Brice 90' -
El Gabas Mohamed 60' -
Buyens Yoni 90' -
Janssens Wolke 90' -
Joachim Aurélien 90' -
Yagan Ivan 90' -
  Bank G Beoordeel
Bourdin Pierre 30' -
Badibanga Beni 30' -
Laurent Mégan 15' -
Goris Nathan -  
Weuts Koen -  
Binst Nico -  
Allach Ayyoub -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Gillekens Nick   90' -
Mertens Jenthe 90' -
Moore Elliott Jordan 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Aguemon Yannick A   85' -
Maertens Mathieu 81' -
Persoons Koen 90' -
Dequevy Joeri 81' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 90' -
Casagolda Esteban 45' -
  Bank G Beoordeel
Gorius Julien 45' -
Boulenger Benjamin 9'  
Storm Nikola 5'  
Hubert David -  
Kostovski Jovan -  
Thamsatchanan Kawin -  
Libert Jarno -  
Herbeleef Lierse SK - OH Leuven