ohlOH Leuven
beeBeerschot
0-1
1-1
Datum: 17/02/2018 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL vermijdt tegen Beerschot Wilrijk een tweede thuisnederlaag na late treffer van Kostovski
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties

Jovan Kostovski bezorgt OHL met late treffer een punt tegen Beerschot Wilrijk

OHL vermijdt tegen Beerschot Wilrijk een tweede thuisnederlaag na late treffer van Kostovski
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven en Beerschot Wilrijk hebben de punten verdeeld in de topper in 1B. Al stond er voor beide ploegen wel nog weinig op het spel. Jovan Kostovski wiste in de slotfase nog een treffer van Hernan Losada uit.

Dankzij het punt van Cercle op Union - en het bijhorende ticket voor de finale in 1B - was de match tussen OHL en Beerschot Wilrijk niet meer dan een galawedstrijd. De thuisploeg kampte bovendien met heel wat afwezigen. Maertens, Casagolda, Persoons, Aguemon én Moore waren er door blessures of schorsingen niet bij. Bovendien mocht Kawin Thamsatchanan van zijn eerste speelminuten in 1B proeven. De Thai kreeg van OHL-coach Pearson de voorkeur op Gillekens.

Weinig echte kansen

OHL nam het voortouw, maar bezoekende doelman Romo bleef evenwel werkloos. Zijn collega aan de overkant ging dan weer goed plat op een schot van Losada en kende weinig problemen met de poging van Swinkels.

Ook de Leuvenaars kregen kansjes. Schuermans zorgde met het hoofd bijna voor de 1-0, terwijl niemand de voorzetten van Libert en Storm kon binnenduwen. De ruststand was 0-0, niet onlogisch na een toch wat ontgoochelende eerste periode.

Geen beterschap na rust

Brys bracht Mbombo en De Jonghe voor de geblesseerde Maes en de wat onzichtbare Hoffer. Het zorgde behalve enkele stilstaande fases voor weinig gevaar in een weinig boeiende tweede helft. Pearson liet de amper 17-jarige Daan Vekemans 20 minuten voor tijd debuteren, maar even later viel er dan toch een goal.

Losada kreeg te veel ruimte in de zestien en liet Thamsatchanan kansloos met een plaatsbal in de verste hoek. OHL probeerde nog wel in de laatste thuismatch van de reguliere competitie, maar het kon Romo nauwelijks bedreigen. Het was bovendien opletten voor de scherpe counters van de Mannekes.

Penalty OHL

OHL kreeg dan toch een unieke kans op de gelijkmaker na handspel in de zestien. Gorius faalde echter vanop de stip na een prima redding van Romo. OHL was niet aangeslagen en bleef op zoek gaan naar de 1-1. Die kwam er zelfs nog in de slotfase. Verloren zoon Kostovski knalde van dichtbij het leer in doel. Zijn eerste treffer van het seizoen.

De kans op de winnende treffer lag aan de voet van Mertens, maar hij miste onbegrijpelijk na een prima actie van de goed ingevallen Vekemans. Het bleef 1-1 na een flauwe match, met toch wel een aangenaam einde.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Thamsatchanan Kawin 90' -
Libert Jarno 90' -
Boulenger Benjamin 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Tshimanga Derrick 65' -
Gorius Julien 90' -
Hubert David 90' -
Kehli Samy 90' -
Storm Nikola 90' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 72' -
Dequevy Joeri   68' -
  Bank G Beoordeel
Mertens Jenthe 25' -
Vekemans Daan 22' -
Kostovski Jovan 18' -
Gillekens Jordy -  
Gillekens Nick -  
Daeseleire Dimitri -  
Sowah Kamal -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' -
Van Den Bergh Jan 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Prychynenko Denis   90' -
Dom Joren 90' -
Van Hyfte Tom 90' -
Pietermaat Tom 76' -
Maes Alexander 46' -
Losada Hernan 90' -
Placca Fessou Euloge 90' -
Hoffer Erwin 46' -
  Bank G Beoordeel
Mbombo Kule 44' -
De Jonghe Jimmy 44' -
Tanor Collins 14' -
Boulaouali Didouh Youssef -  
Diarra Abdel -  
Steelant Quintijn -  
Merlo Manteca Octávio -  
Herbeleef OH Leuven - Beerschot