Westerlo profiteert optimaal van de puntendeling in OH Leuven - KV Mechelen, Naessens meteen in grote doen
Diederik Geypen

Westerlo legt Roeselare over de knie met dank aan Jens Naessens

Na OH Leuven en KV Mechelen in de vooravond stonden zaterdag ook KVC Westerlo en KSV Roeselare tegenover elkaar. Beide ploegen ontmoetten elkaar in het Kuipje.

De Kemphanen namen de beste start. Halverwege de eerste periode zette Naessens zijn ploeg op voorsprong. Ook vorig seizoen kroonde de aanvaller zich tot Westelse topschutter. Enkele minuten later maakte Gboho er 2-0 van. Het feestje van de thuisploeg ging wegens buitenspel niet door.

In de tweede helft zette Roeselare orde op zaken. Schmisser hing in minuut 67 de bordjes weer in evenwicht. Met een tweede gele kaart moest Dufour in het slotkwartier gaan douchen. Die ontwikkeling brak de West-Vlamingen zuur op, want Naessens maakte meteen erop de 2-1.

Westerlo komt naast Lommel SK aan de leiding in groep B. Zondag staan Tubeke en Beerschot Wilrijk nog tegenover elkaar in het Stade Leburton (aftrap om 16 uur).