Datum: 30/10/2018 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Joseph Marien stadion

Licht (even) uit: Beerschot-Wilrijk moet eerste periode vergeten na nederlaag bij uitgekookt Union

Hermès Van Damme vanuit Sint-Gillis

Union neemt het dinsdagavond op tegen Beerschot-Wilrijk in het Dudenpark. Even viel het licht uit, daarna sleepte de thuisploeg de schaapjes op het droge.

Na tien minuten viel het licht uit in het Dudenpark, waardoor de wedstrijd even moest worden stilgelegd. Een vijftal minuten later werd een en ander opgelost, waardoor de match al bij al niet te lang stil lag en opnieuw kon worden hervat.

Beerschot-Wilrijk domineerde het eerste uur de wedstrijd, maar slaagde er niet in om de 0-1 op het bord te zetten. Na een counter ging de bal aan de overkant op de stip, Selemani aarzelde niet oog in oog met Vanhamel.

Union haalt het

De bezoekers moesten daardoor nog meer alles op alles zetten, maar het was een uitgekookte thuisploeg die via de onvermijdelijke Percy Tau in het slot van de wedstrijd voor de 2-0 wist te zorgen en zo de punten thuis hield.

Beerschot-Wilrijk ziet leider KV Mechelen tot zes punten uitlopen en kan de eerste periode op zijn buik schrijven. Union blijft op een puntje van de leider en lijkt op weg naar een rechtstreeks duel om de eerste periode op vrijdag 9 november Achter de Kazerne.