Stadion: Schiervelde
Rode lantaarn knalt genadeloos op en over OHL, dat in sukkelstraatje blijft
Sander De Graeve

OHL gaat de boot in bij Roeselare

Roeselare, de laatste in 1B, heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. Tegen OHL kwam het in eigen huis op achterstand, maar de West-Vlamingen gingen er nog op én over.

Het was Mathieu Maertens die de score wist te openen voor OHL in de tiende minuut. De recente vorm van Roeselare indachtig, zou je dan al durven denken dat de match voorbij was, maar niets was minder waar. Een gretige thuisploeg organiseerde zich en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Andrei mocht iets voorbij het uur vanop de stip de gelijkmaker in doel knallen en in de tweede helft ging Roeselare op zoek naar de overwinning. Het was zowaar Stijn De Smet die de West-Vlamingen op voorsprong bracht. De ex-speler van Gent, Kortrijk en Cercle Brugge scoorde nog maar zijn eerste voor Roeselare. Kapitein Thibaut Van Acker zette daarna de  3-1 eindstand op het bord.

Roeselare weg van laatste plaats

Roeselare springt zo over Lommel en OHL naar de zesde plaats in de tweede periode. OHL blijft aanmodderen en kan mits een zege van Lommel helemaal laatste staan na dit weekend.