Datum: 14/12/2018 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: King Power at Den Dreef
Tienkoppig OHL legt KV Mechelen geen strobreed in de weg
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties

KV Mechelen wint gemakkelijk op het veld van OHL: 1-3

Tienkoppig OHL legt KV Mechelen geen strobreed in de weg
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft een verdiende zege geboekt op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Het springt zo voorlopig naar de leiderspositie in de tweede periode. Een zure nederlaag voor OHL, dat zich met nog 9 matchen te gaan stilaan mag opmaken voor de play-downs.

OHL kreeg in een teleurstellend seizoen al vaker te maken met de match van de laatste kans, maar dat gold vrijdagavond nog een tikkeltje meer dan die andere keren. Met een 3 op 12 hadden de Leuvenaars de start van de tweede periode compleet gemist en bovendien stevende OHL af op play-downs. KV Mechelen moest de match van de verandering worden. 

Om het tij tegen periodekampioen KV Mechelen te doen keren zorgde coach Nigel Pearson voor een 'surprise du chef': Henkinet kreeg de voorkeur op Gillekens onder de lat. "Time voor a change", oordeelde Pearson. Bij de bezoekers, die mits een zege voorlopig naar de leiding in de tweede periode konden springen, kwam Van Cleemput in de ploeg. 

Snelle openingsgoal

De zet van Pearson leverde in de openingsfase weinig op, want KV Mechelen begon voortvarend aan de partij. Ex-OHL'er Storm kreeg te veel ruimte op de linkerflank en De Camargo maakte één van de makkelijkste kopbalgoals uit zijn carrière. Geen verhaal voor Henkinet. OHL probeerde te voetballen, maar stootte op een bitsig Mechelen en kwam er nauwelijks uit.

Maertens probeerde het met een vluchtschot, maar zag zijn poging via Verrips in hoekschop belanden. De gelijkmaker kwam er toch en viel uit de lucht. Tshimanga haalde na een prima actie de achterlijn. Myny trapte eerst nog op de vuisten van Verrips, maar de bezoekende doelman kon Hirst niet van het scoren verhinderen, 1-1. 

OHL met 10

Bijker zette Henkinet nog eens aan het werk, maar de OHL-doelman zijn vingertoppen brachten redding. De ruststand was 1-1, al moest OHL met 10 richting kleedkamers. Hubert pakte na een tackle zijn tweede gele kaart en mocht een uurtje vroeger dan voorzien gaan douchen. Een actie met pijnlijke gevolgen, zo bleek. 

Mechelen aan het commando

De start van de tweede helft was een kopie van de eerste. Mechelen startte het best en zag dat opnieuw beloond worden. Na dom balverlies van Hirst zonderde De Camargo centrale verdediger Swinkels af met een hakje. De Nederlander bleef koelbloedig en deed het bezoekende uitvak ontploffen. 

Het mannetje minder brak OHL zuur op. Net als de afgelopen maanden konden de Leuvenaars weer niet overtuigen. De 1-3 leek er ook snel te komen, maar Engvall knalde het leer staalhard tegen de dwarsligger. Uitstel van executie, want op het uur kwam die verlossende treffer er wel. Schuermans en Henkinet brachten eerst nog redding, maar De Camargo kon dan toch zijn tweede van de avond maken. 

Op zoek naar nummer 4

KV Mechelen haalde de voet niet van het gaspedaal. Integendeel. Swinkels maakte bijna zijn 2e, terwijl de ingevallen Tainmont de verkeerde kant van de paal viseerde. Het tempo en de balcirculatie daalden dan toch bij 'Malinwa', waardoor OHL toch 2 keer kon prikken. Al ging het schot van de ingevallen Mertens over de verste kruising. 

De bezoekers speelden de match gemakkelijk uit en vertrokken met 3 verdiende punten richting Mechelen. De ploeg van Wouter Vrancken springt zo voorlopig over Beerschot Wilrijk naar de leiding in de 2e periode, al moeten de 'Mannekes' zondag nog tegen Union aan de bak.

OHL mag na een zoveelste nederlaag een kruis maken over promotie naar 1A. Ook een plaats bij de eerste 4, en een bijhorend ticket voor play-off 2, lijkt stilaan een illusie te zijn. 

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Duplus Frédéric 90' -
Fabre Clément 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Libert Jarno 74' -
Hubert David     44' -
Maertens Mathieu 90' -
Dequevy Joeri 46' -
Hirst George 90' -
Myny Olivier 75' -
  Bank G Beoordeel
Gorius Julien 44' -
Van Landschoot Jellert 15' -
Mertens Jenthe 15' -
Touba Ahmed -  
Gillekens Nick -  
Hendriks Sam -  
Aguemon Yannick -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Verrips Michael 90' -
Van Cleemput Jules 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Mera Cáceres Germán 90' -
Bijker Lucas   90' -
Van Damme Joachim   90' -
Kaya Onur 84' -
Schoofs Rob 90' -
Storm Nikola A 63' -
De Camargo Igor ⚽ ⚽ A 73' -
Engvall Gustav 90' -
  Bank G Beoordeel
Tainmont Clément 27' -
Togui William 17' -
De Witte Seth 6'  
Castro Bram -  
Matthys Tim -  
Lemoine Laurent -  
Cocalic Edin -  
Herbeleef OH Leuven - KV Mechelen