OH Leuven - Tubeke

Dramatische start van 2019 voor OHL: Tubeke duwt onmachtige Leuvenaars nog wat dieper in de put
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties

Tubeke duwt OHL nog wat dieper in de put: 0-2

Dramatische start van 2019 voor OHL: Tubeke duwt onmachtige Leuvenaars nog wat dieper in de put
Foto: © photonews

Het gaat van kwaad naar erger met Oud-Heverlee Leuven. Een mak OHL ging thuis met 0-2 de boot in tegen Tubeke, waardoor het gedeeld laatste staat en stilaan een mirakel nodig heeft om play-downs te vermijden.

Met amper 5 zeges in 20 wedstrijden is het tot dusver nog niet het seizoen van OHL geweest. Bovendien telden de Vlaams-Brabanders amper 3 punten meer dan rode lantaarn Tubeke. En laat dat nu net de ploeg zijn die zondagavond in gure weersomstandigheden op bezoek kwam aan den Dreef. 

Pearson experimenteerde zoals verwacht met een 3-5-2 en moest het zien te rooien zonder de geschorste Maertens, die zijn eerste van drie schorsingsdagen uitzat, en de jonge Libert. De student communicatiewetenschappen zat niet in de selectie. Vermoedelijk door de examenperiode. Aguemon stond dan weer voor het eerst sinds lang in de basis. 

Snelle 0-1

Maar ook 2019 begon in mineur voor OHL. De Leuvenaars namen het initiatief, maar kwamen na 11 minuten wel al op achterstand toen Goudiaby te veel ruimte kreeg en de bal onder Henkinet trapte. Een opsteker voor de bezoekers, die overigens al 2 maanden niet meer uitbetaald zijn door hun club.

OHL reageerde meteen, maar Hirst kreeg een prima mogelijkheid op aangeven van Tshimanga niet voorbij Defourny. Het vervolg van de eerste helft toonde aan waarom beide ploegen in de kelder van 1B ronddwalen: weinig kansen en een laag tempo. OHL zocht veel te snel de lange bal en daar wist Hirst geen raad mee.

Een kwartier voor rust ontsnapte Tubeke wel toen een kopbal van Fabre van de lijn werd gehaald. Even later stonden de Waals-Brabanders wel bijna op 0-2 toen Nemane zijn schot uit elkaar zag spatten op de paal. 

Toch een dubbele achterstand

Die 0-2 kwam er toch op slag van rust. Henry kreeg te veel ruimte van de Leuvense defensie en wipte de bal koelbloedig over Henkinet. Met een pijnlijke 0-2 moest OHL naar de kleedkamers. 'Pearson out', galmde het in het OHL-sfeervak. Niet voor het eerst dit seizoen. Het had zelfs nog erger gekund, maar in de blessuretijd belandde een Tubeekse aanval opnieuw op de paal. 

OHL begon met nieuwe moed en Casagolda aan de tweede periode. Hirst kon een voorzet niet in doel tikken en Defourny pareerde het schot van Tshimanga. De beste kans viel echter aan de overkant. De ingevallen Agyiri besloot voorlangs. 

Casagolda kreeg een kwartier voor tijd nog een prima kans, maar Defourny haalde zijn kopbal van onder de lat. Verder nauwelijks een noemenswaardige kans voor een onmachtig OHL, dat de slotminuten met zijn tienen moest afwerken, want Aguemon kreeg rood nadat hij zich gerevancheerd had. Tubeke kreeg nog de beste kans op de 0-3, maar Henkinet bracht tot 2x toe knap redding. 

Play-downs nagenoeg een feit

Het bleef 0-2 en zo komt Tubeke op gelijke hoogte van OHL, al heeft het wel een slechter doelpuntensaldo. Beide ploegen hebben een mirakel nodig om met nog 7 wedstrijden voor de boeg de play-downs te vermijden. 

Goals

0
2

Balbezit

55
45

Aanvallen

56
52

Gevaarlijke aanvallen

32
29

Schoten op doel

6
3

Schoten naast/over doel

5
3

Geblokkeerde schoten

2
0

Schoten op doelkader

0
2

Hoekschoppen

5
2

Buitenspel

2
3

Fouten

22
18

Vrije trappen

21
25

Doeltrappen

8
8

Inworpen

25
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws