Beerschot - KV Mechelen

KV Mechelen houdt met negen man stand op het Kiel, periodekampioenschap blijft nek-aan-nekrace
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen-Kiel
| 0 reacties

Geen doelpunten in topper tussen Beerschot Wilrijk en negenkoppig KV Mechelen

KV Mechelen houdt met negen man stand op het Kiel, periodekampioenschap blijft nek-aan-nekrace
Foto: © photonews

Er stond veel op het spel in de topper in eerste klasse B. Veel strijd werd er dan ook geleverd door zowel Beerschot Wilrijk als KV Mechelen. Het venijn zat in de staart met twee Mechelse uitsluitingen, maar ook het slotoffensief van de thuisploeg leverde geen doelpunten op.

Er was een felle aanzet van de thuisploeg, maar die moest het toch al gauw eerder hebben van uitbraken. Het zag er aanvankelijk dus naar uit dat Mechelen gerust het spel wou maken. Na het openingskwartier was daar dan weer nog weinig van te merken. Hierna was het opnieuw Beerschot Wilrijk dat de wedstrijd meer naar zich toe trok.

Defensies lang baas

Zo ging het wat op en af wat betreft het nemen van initiatief. Hoe dan ook bleven de defensies van beide teams wel baas. Eén keer was er een opening in de eerste helft. Noubissi kon van in het strafschopgebied aanleggen met een gekruist schot. Verrips ging goed plat.

In de beginfase van de tweede helft zorgde KV Mechelen, dat nu weer beter in de match zat, toch voor een paar hete standjes voor het doel van Beerschot Wilrijk. De Jonghe tikte een gevaarlijke voorzet van Schoofs in hoekschop, al was een owngoal ook niet veraf. Van Damme kon koppen op de hoekschop die volgde. Dom stond op de juiste plaats om weg te halen.

Beerschot Wilrijk reageerde met een prima combinatie tussen Vanzeir en Noubissi, die zo Tissoudali een unieke schietkans aanboden. De linkerflankspeler joeg de bal ruim over doel. Wie had gedacht dat de wedstrijd zomaar richting een nul-nulletje ging hobbelen, kwam bedrogen uit. Een kwartier voor tijd stond KV  ineens met zijn negenen te voetballen.

Schoofs en Mera vroegtijdig eruit

Schoofs kreeg immers ziijn tweede geel en Mera deelde in het protest dat hierop volgde een slag uit. Uiteraard zette Beerschot Wilrijik in de slotfase alles op alles. Meteen na de uitsluitingen trapte Noubissi een kans naast. Ook Tissoudali vergat een minuutje later om binnen het kader te mikken.

Koelbloedigheid ontbreekt in slotfase

Beerschot Wilrijk miste in de laatste minuten de koelbloedigheid om het af te maken. Zo bleef het bij een scoreloos gelijkspel en tellen beide teams ook na deze speeldag evenveel punten. Het belooft tijdens de resterende vijf matchen nog bijzonder spannend te worden in de strijd om de tweede periodetitel.

Goals

0
0

Balbezit

54
46

Aanvallen

64
45

Gevaarlijke aanvallen

40
24

Schoten op doel

4
4

Schoten naast/over doel

9
2

Geblokkeerde schoten

2
2

Hoekschoppen

5
7

Buitenspel

0
1

Fouten

15
20

Vrije trappen

21
15

Doeltrappen

3
16

Inworpen

19
43
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot