kvmKV Mechelen
wesWesterlo
Datum: 02/02/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen zet ook vierde duel tegen Kemphanen naar zijn hand, Beerschot Wilrijk weet wat gedaan

KV Mechelen ondervindt weinig tegenstand van Westerlo

KV Mechelen zet ook vierde duel tegen Kemphanen naar zijn hand, Beerschot Wilrijk weet wat gedaan

KV Mechelen nam het in zijn eerste duel na de kwalificatie voor de bekerfinale op tegen Westerlo en dat is zowat de favoriete tegenstander van geelrood. Net als in de vorige onderlinge ontmoetingen haalde Mechelen het vlot. De 4 op 6 van Westerlo tegen Beerschot Wilrijk en Union kreeg geen vervolg.

Het wedstrijdbegin was eerder matig, ook door de spelonderbrekingen. Bij KV Mechelen slopen er bovendien nog ietwat teveel slordigheden in het spel. Westerlo presenteerde zich als een ploeg met vertrouwen, maar was vanuit het veldspel niet gevaarlijk. Op hoekschop was dat één keer wel het geval.

Ghandri schudde zijn bewaker van zich af. Volledig het evenwicht bewaren tijdens deze actie was dan wel iets teveel gevraagd. Gevolg was dat de Tunesiër ruim over mikte. Mechelen nam met mondjesmaat de match meer in handen en deed waar het zo goed in is: een wedstrijd openbreken.

Een voorzet van Bijker belandde via Van Eenoo in de voeten van Van Damme. De verdedigende middenvelder tikte van dichtbij de 1-0 binnen. Dat was toch wel een slag voor de Kemphanen, eentje waarvan ze niet meteen herstelden. Bij KV Mechelen daarentegen ging het nu allemaal wat vlotter lopen.

Doelhout bewaart de spanning

De thuisploeg dreigde nu niet enkel langs de linkerkant meer, maar ook geregeld vanaf rechts. Na een actie van Lemoine laadde Engvall zijn kanon. De paal stond Van Langendonck bij. Met die achterstand op het bord ging Westerlo toch stilaan opschuiven of had het althans die intentie. Waardoor er ook ruimte kwam voor Malinwa op de tegenaanval.

Zo maakte Storm eens de actie buitenom, alvorens op Van Langendonck te besluiten. Engvall trok zijn motor ook eens op gang. Zijn schot werd nog net op tijd afgeblokt. Nadat een supporter zijn 'moment de gloire' beleefde, ging de aandacht terug naar het voetbal. Storm stelde de zege veilig voor de thuisploeg met een laag schot.

Assist voor Swinkels

De Witte knalde rakelings naast. Swinkels deed zijn status van publiekslieveling nog wat meer eer aan door de assist te geven voor de 3-0. Togui kopte raak. De invaller trapte even later zelf nog een voorzet waar doelgevaar uit voortkwam. Van Langendonck voorkwam erger door met een fraaie voetreflex uit te pakken op de kopbal van Engvall.

Na deze ruime overwinning voor KV Mechelen weet Beerschot Wilrijk waar het voor staat. De ploeg van Stijn Vreven mag zondag geen steek laten vallen op het veld van Tubeke, wil het gelijke tred houden met KV in de strijd om de tweede periodetitel.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Verrips Michael 90' 6
Lemoine Laurent 90' 6
Swinkels Arjan A   90' 7
Peyre Thibault 90' 7
Bijker Lucas 90' 7
Van Damme Joachim 90' 8
De Witte Seth   90' 6
Kaya Onur   73' 7
Storm Nikola 85' 9
De Camargo Igor   72' 6
Engvall Gustav 90' 7
  Bank G Beoordeel
Togui William 18' 7
Tainmont Clément 17' 6
Matthys Tim 5'  
Alexander Bosiers Gaétan Carina -  
Corryn Alexander -  
Cornet Mathieu -  
Castro Bram -  
Van Hoorenbeeck Alec -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' 5
Oto'o Zue Junior Randal   90' 6
Biset Maxime   90' 6
Ghandri Nader   90' 6
Janssens Christophe 64' 4
Van Eenoo Lukas   83' 7
Antunes Fabien 90' 4
Gboho Ambroise 90' 5
Van Den Bogaert Bryan 90' 4
Naessens Jens 90' 4
Abrahams Kurt 81' 5
  Bank G Beoordeel
Petrov Sava 26' 5
De Schryver Guillaume 10' 5
Alessandro Alessio 7'  
Soumah Noel -  
Buyl Stephen -  
Van Hout Kristof -  
Corstjens Wouter -  
Herbeleef KV Mechelen - Westerlo

Vooraf