kvmKV Mechelen
wesWesterlo
Datum: 02/02/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelaars willen perfect rapport behouden tegen opponent die hen goed ligt

Volg KV Mechelen - Westerlo om 20u30 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Mechelaars willen perfect rapport behouden tegen opponent die hen goed ligt
Foto: © photonews

De kwalificatie voor de bekerfinale op het veld van Union heeft energie gekost en achteraf werd er nog gevierd in eigen stadion. Dan is het welgekomen voor KVM dat het in zijn volgende match een ploeg treft die het telkens vlot over de knie legde. Of steekt Westerlo nu wel stokken in de wielen?

KV Mechelen is uitstekend uit de belangrijke week met de bekerduels met Union en de verplaatsing naar het Kiel gekomen. Malinwa zit in de finale van de beker en staat in de tweede periode nog altijd gelijk met Beerschot Wilrijk. Het bewees vooral zijn onverzettelijkheid: een wedstrijd verliezen, dat doet KV Mechelen nu al geruime tijd niet meer.

Geschiedenis aan de kant van Mechelen

Het ging niet altijd gepaard met sprankelend voetbal, maar de Mechelaars demonstreerden wel hun ervaring en opvallend was hoezeer ze voor elkaar door het vuur willen gaan om hun doelen te bereiken. Misschien komt er tegen Westerlo die extra 'touch' bij. De drie vorige duels tegen de Kemphanen werden telkens behoorlijk vlot gewonnen. In elke onderlinge ontmoeting was het verschil minstens twee doelpunten.

Westerlo gesterkt uit voorbije weken

Maar Westerlo mag dan op zich geen geweldige tweede periode spelen, het blijft een linke tegenstrever. Dat bewezen de troepen van Bob Peeters door gelijk te spelen bij Beerschot Wilrijk en thuis te winnen van Union. Ze willen dus wel eens dwars liggen en zijn nog volop in strijd voor een plek in play-off 2. Ook de wijziging van veldbezetting lijkt een succes.

Selectienieuws

Van Cleemput staat bij KV Mechelen nog steeds aan de kant. Mera en Schoofs zijn geschorst. Er is op defensief vlak ook wel goed nieuws, want de pas getransfereerde Thibaut Peyre is meteen speelgerechtigd. Bij Westerlo ontbreken Dewaele en Rommens.

Meer nieuws