Datum: 10/02/2019 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot Wilrijk overtuigt alleen na rust en klimt opnieuw op gelijke hoogte van KV Mechelen na beauty van Van Hyfte
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen

Beerschot Wilrijk buigt tegen Union een achterstand om in een zege: 3-1

De strijd om de tweede periode in 1B blijft ongemeen spannend. Beerschot Wilrijk overtuigde op een slecht veld niet in de topper tegen Union, maar een wondermooi doelpunt van Van Hyfte leverde uiteindelijk drie punten op. Eindstand: 3-1.

Met na dit weekend nog drie speeldagen op het programma nadert ook in 1B de ontknoping. Beerschot Wilrijk wist alvast wat doen na de thuiszege van KV Mechelen tegen OHL. Een driepunter bracht de Mannekes opnieuw op gelijke hoogte van de grote concurrent, al speelde akker op het Kiel niet in het voordeel van beide teams.

Coach Vreven zag Van Hyfte terugkeren uit schorsing en verving de zieke Prychynenko door Bourdin. Messoudi moest dan weer genoegen nemen met een plekje op de bank.

De openingsfase was voor Union, maar het was Maes die met een schot het Kiel deed recht veren. Het was lang het enige gevaar van de thuisploeg in een gezapige eerste helft. De bezoekers, met prijsschutter Niakaté op de bank, prikten af en toe en waren gevaarlijk.

Union de betere kansen

Selemani kreeg te veel ruimte op links, maar plaatste de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het schot van Besuchkow werd dan weer afgeblokt. De thuisploeg monopoliseerde de bal, maar kwam niet tot kansen. Union hanteerde dan weer te veel de lange bal richting Ferber, die eenzaam op een eiland stond.

Diezelfde Ferber kreeg tien minuten voor rust dan toch de kans om de score te openen, maar Vanhamel stond paraat na zijn kopbal. Rusten met 0-0, al waren de beste kansen voor de bezoekers.

Ferber mist

De tweede helft begon met een dot van een kans voor Ferber, maar de aanvaller miste zijn schot compleet. Het was uitstel van executie, want even later trapte Selemani op aangeven van Tau de 0-1 wel tegen de netten.

Kis verdubbelde de voorsprong bijna, maar Vanhamel lag goed in de hoek na een vrije trap. De gelijkmaker kwam er toch en viel uit de lucht. De pas ingevallen Hoffer kon een prima voorzet van Tissoudali in twee tijden - en met een gelukje - in doel glijden.

Beauty Van Hyfte

Beerschot Wilrijk voerde de druk op en ook de 2-1 kwam er dik 20 minuten voor tijd. Van Hyfte twijfelde niet en knalde een volley onhoudbaar voorbij Saussez. Een wondermooie goal van de middenvelder.

Union zette nog een slotoffensief op poten, maar het was Vanhamel die tot twee keer toe de meubels redde en zijn ploeg recht hield. De gelijkmaker kwam er niet meer, maar aan de overkant viel zelfs nog de 3-1. Placca miste oog in oog met Saussez, maar de 3-1 was een koud kunstje voor Noubissi.

Dankzij de zege klimmen de Mannekes opnieuw op gelijke hoogte van KV Mechelen in de tweede periode. Het blijft dus ongemeen spannend aan de kop van 1B.