lomLommel SK
beeBeerschot
Datum: 17/02/2019 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Promotiestrijd in 1B blijft ongemeen spannend: Beerschot Wilrijk laat in match met twee rode kaarten geen steek vallen in Lommel
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lommel
| 0 reacties

Beerschot Wilrijk doet wat het moet doen en pakt de volle buit in Lommel

Promotiestrijd in 1B blijft ongemeen spannend: Beerschot Wilrijk laat in match met twee rode kaarten geen steek vallen in Lommel
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk heeft zich niet laten verrassen op bezoek bij Lommel. Het won in Limburg na goals van Noubissi en Prychynenko en maakt de strijd om de tweede periodetitel opnieuw erg spannend.

Beerschot Wilrijk wist wat te doen na de overtuigende 0-3 zege van KV Mechelen op het veld van Tubeke. Winnen, liefst met zoveel mogelijk goals verschil. Bezoekende coach Vreven kon alvast opnieuw beroep doen op centrale verdediger Prychynenko, vorige week nog ziek tegen Union. Bourdin werd zo terug richting bank verwezen. 

Het was de thuisploeg die het best aan de match begon. Neven dwong Vanhamel tot een prima redding, al stond de Lommelse aanvoerder wel buitenspel. Beerschot Wilrijk kon net als vorige week opnieuw op een sterke Vanhamel rekenen. Eerst hield hij Vermijl van de openingstreffer, even later lag hij goed in de hoek toen Claes naar binnen sneed. 

Beerschot plots wakker

'Beerschot, wakker worden', zongen de talrijk meegereisde fans. Het rendeerde zowaar, want de eerste bezoekende kans was meteen raak. Dom vond halverwege de eerste helft de vrijstaande Noubissi en die had alle tijd om de 0-1 voorbij een kansloze Coucke te trappen. 

De Mannekes waren baas, zonder veel te creëren. Al hield een attente Coucke Tissoudali wel nog van een dubbele voorsprong. De kopbal van Noubissi ging over. Rusten met 0-1. 

Rood voor Maes

Lommel begon met nieuwe moed aan de tweede helft, maar de eerste kans was voor Noubissi. De bezoekers hadden controle over de match, kregen een prima kans via invaller Placca, maar maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Maes ging al te driest in op El Banouhi en mocht meteen gaan douchen van scheidsrechter Boterberg. 

Beerschot Wilrijk moest met zijn tienen proberen om een 0-1 voorsprong vast te houden. De manmeersituatie gaf de thuisploeg een soort van vleugels. Heymans en Azevedo schoten naast, maar met de uithaal van Rocha had Vanhamel meer moeite. Toch was het ook opletten voor de counters van de bezoekers, want het schot van Placca ging niet ver naast. 

Lommel in de problemen

Lommel speelde die vleugels echter te snel kwijt. Cauwenberg haalde de doorgebroken Noubissi neer en mocht Maes richting kleedkamers vergezellen. De bal ging bovendien op de stip. Een koud kunstje voor Prychynenko, al lag Coucke wel in de goede hoek. 0-2 en Beerschot Wilrijk op rozen. 

De bezoekers hielen die voorsprong gemakkelijk vast en tellen met nog twee speeldagen te gaan even veel punten als KV Mechelen. Het blijft zo bijzonder spannend in de strijd voor de tweede periodetitel. Het doelpuntensaldo lijkt meer dan ooit een beslissende factor te worden. Daarin heeft Beerschot Wilrijk momenteel het voordeel op de Kakkers

Opstellingen

Lommel SK Lommel SK

  Speler G Beoordeel
Coucke Gaëtan 90' -
El Banouhi Soufiane 81' -
Brebels Sebastiaan 75' -
Cauwenberg Timo   72' -
Santermans Ben 81' -
Heymans Daan   90' -
Henkens Robin 90' -
Neven Glenn   90' -
Vermijl Laurens 90' -
Rocha Leonardo 90' -
Claes Glenn 60' -
  Bank G Beoordeel
Azevedo Thomas 30' -
Regales Romero 15' -
Paulussen Laurens 9'  
De Wilde Sebastiaan -  
Daniels Glenn -  
Berben Geert -  
Aabbou Jamal -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' 7
Dom Joren A 90' 6
Prychynenko Denis 90' 6
Van Den Bergh Jan   90' 6
De Jonghe Jimmy 46' 5
Maes Alexander   62' 5
De Mets Gertjan 90' 5
Van Hyfte Tom   90' 6
Vanzeir Dante 46' 4
Noubissi Marius 79' 7
Tissoudali Tarik 69' 6
  Bank G Beoordeel
Placca Fessou Euloge 44' 6
Hoffer Erwin   21' 6
Grisez Gregory 11' 5
Lejoly Antoine -  
Bourdin Pierre -  
Messoudi Mohamed -  
Brogno Loris -  
Herbeleef Lommel SK - Beerschot