Tubeke - KV Mechelen

KV Mechelen doet goede zaak met oog op doelpuntensaldo
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Tubeke
| 0 reacties

KV Mechelen wint met ruime cijfers in Tubeke

KV Mechelen doet goede zaak met oog op doelpuntensaldo

De wedstrijd tussen Tubeke en KV Mechelen heeft de op twee na laatste speeldag in eerste klasse B op gang gebracht. Ondanks de onbeschikbaarheid van de geschorste de Camargo bleven de Maneblussers weer foutloos. Ook zonder hem werd er drie keer gescoord. Het had zelfs nog meer kunnen zijn.

Tubeke liet zich nochtans niet onbetuigd in de openingsminuten. Meer balrecuperatie hoger op het veld hielp KV Mechelen om na een kwartier de wedstrijd wel volledig in handen te nemen. Tubeke hield het evenwel nog een kwartiertje goed gesloten en was in het eerste halfuur zelfs het gevaarlijkst.

Garlito pakte uit met een prima schot. Een even goede save van Verrips redde de Mechelse meubelen. De Nederlandse doelman kroop ook meteen weer recht om de herneming van Sy tegen te houden. Voor de Waals-Brabanders bleek het toch onbegonnen werk om de concentratie op defensief vlak even hoog te houden.

Thuisdefensie vergeet Engvall

Even voorbij het halfuur lieten ze op een voorzet van Lemoine Engvall staan en die bedankte met de 0-1 van kortbij. Waarna het steeds vlotter begon te lopen voor de Mechelaars. Storm besloot van in het strafschopgebied op de vuisten van Defourny.

De 0-2 volgde wel nog op slag van rust en was haast een kopie van het eerste doelpunt. Er ging een mooie aanval aan vooraf, verlengd door enkele panna's van Togui. Het trappen van de voorzet liet de vervanger van de Camargo over aan Kaya. Aan de tweede paal profiteerde Storm van de nodige vrijheid om binnen te trappen.

Kansen op 1-2 en 0-3

Ondanks dat de wedstrijd in een beslissende plooi lag, stelde het begin van de tweede helft zeker niet teleur. Schuster trapte net voorlangs. Aan de overzijde lag er heel wat ruimte voor de Mechelse aanvallers. Engvall tikte tot bij Togui. De Ivoriaan knalde onbesuisd naast.

KV Mechelen bleef echter aandringen, wetende dat het doelsaldo ook wel eens het verschil kan maken in de promotiestrijd. Engvall passeerde knap enkele verdedigers, maar zag zijn puntertje langs de verkeerde kant van de paal rollen. Het was Togui die dan toch de derde Mechelse treffer lukte met een duikkopbal.

Cornet en Matthys laten hogere score liggen

De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen. Defourny lag in de weg op een poging van dichtbij van Cornet en seconden later knalde Engvall over. Matthys had zeker nog 0-4 moeten maken, maar besloot zijn intikker op Nirisarike. Defourny schudde ook nog een parade uit zijn mouwen. Met deze 0-3 ligt KV Mechelen uiteraard al drie punten en twee doelpunten voor op Beerschot Wilrijk, dat zondag nog Lommel bekampt.

Goals

0
3

Balbezit

47
53

Aanvallen

50
72

Gevaarlijke aanvallen

30
55

Schoten op doel

2
5

Schoten naast/over doel

5
6

Geblokkeerde schoten

2
1

Hoekschoppen

5
9

Buitenspel

1
2

Fouten

1
14

Vrije trappen

16
3

Doeltrappen

12
11

Inworpen

31
23
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot