tubTubeke
ohlOH Leuven
Datum: 24/02/2019 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Edmond Leburton
OHL gaat verder op zijn elan en zet stap voorwaarts in strijd om behoud

OHL deelt tik uit aan Tubeke in degradatiestrijd

OHL gaat verder op zijn elan en zet stap voorwaarts in strijd om behoud

Ook onderaan in eerste klasse B is het stilaan 'money time'. De playdowns volgen dan nog wel, de onderlinge ontmoeting tussen de laatste en de voorlaatste kon toch al veel bepalen. OHL breidde een vervolg aan de zege tegen Westerlo en deelde een nieuwe tik uit aan de rode lantaarn.

Na goed voorbereidend werk van Henry kon Myny zich al snel eens op gang trekken. Die laatste kwam zo oog in oog te staan met Defourny. De doelman van Tubeke bracht redding met de voet. Na tien minuten spelen zag die er minder goed uit. Defourny verkeek zich compleet op een schot van Aguemon en een late voetreflex kon ook geen soelaas meer brengen.

OHL had van in de openingsminuten al de wedstrijd in handen genomen en ging op zoek naar meer doelpunten. Na een fraaie actie en dito teruglegger van Aguemon knalde Mbombo over. Maertens kwam centimeters tekort om het voorzet-schot van Tshimanga in doel te glijden.

Stilstaande fases geven Tubeke moed

Naarmate de eerste helft vorderde, ging OHL wel wat minder druk zetten. Tubeke van zijn kant moest het vooral hebben van stilstaande fases. Henkinet duwde de vrije trap van Saglik over. Die nam ook de hoekschop die hierop volgde. De kopbal van Nirisarike vond het doel niet. 

Beide ploegen leken met 0-1 de rust in te gaan, tot enkele minuten voor het einde van de eerste helft plots Cabraja werd vrijgespeeld. Het schot van de Kroaat verdween via het been van Duplus tegen de touwen. Het zette Euvrard aan om al snel na de pauze Kehli te brengen en die wissel miste zijn effect niet.

(G)een overtreding Aguemon

Nadat de Tubekenaren een overtreding van Aguemon claimden, liet scheidsrechter van der Laan verrassend begaan. Kehli twijfelde niet en trapte de 1-2 binnen. Enkele minuten later stond het bijna weer gelijk. Schuster mocht aan de tweede paal vrij inschieten. Moore kon nog net voor de lijn keren.

Een bepalend moment in de match, want nadien leek de goal vooral aan de andere kant nog te gaan vallen. Henry kon aan de tweede paal vrij inkoppen. Zijn kopbal leek bestemd voor doel. Alleen stond zijn eigen ploegmaat Duplus in de weg. Nadat Henry een lage voorzet van Kehli slim liet lopen, duwde Tshimanga wel de 1-3 binnen.

Kloof van vijf punten

Henry mikte nog een kans over vlak voor hij gewisseld werd. De ex-Tubekenaar kwam dus niet tot scoren, maar zijn huidige ploeg deed wel een gouden zaak in de strijd om het behoud. OHL telt nu vijf punten voorsprong op hekkensluiter Tubeke.

Opstellingen

Tubeke Tubeke

  Speler G Beoordeel
Defourny Théo 90' -
Goudiaby Lemouya   90' -
Martens Gertjan 90' -
Nirisarike Salomon 90' -
Sy Sanasi 90' -
Garlito y Romo Shean 90' -
Agyiri Ernest 90' -
Naah Divine 72' -
Schuster Anthony 90' -
Saglik Enes 60' -
Čabraja Dejan 59' -
  Bank G Beoordeel
Diawara Banou 31' -
Nemane Aaron 30' -
Brahime Divine Kaba 18' -
Lebrun Arnaud -  
Alfieri Lucas -  
Ben Yaghlane Ayoub -  
Delhaye Louis -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Duplus Frédéric 90' -
Kotysch Sascha 90' -
Moore Elliott Jordan   90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Maertens Mathieu 90' -
Myny Olivier 90' -
Gorius Julien 90' -
Aguemon Yannick 75' -
Mbombo Lokwa Yanis 49' -
Henry Thomas 85' -
  Bank G Beoordeel
Kehli SamyA 41' -
Kapustka Bartosz 15' -
Hirst George 5'  
Gillekens Nick -  
Persoons Koen -  
Schuermans Kenneth -  
Dequevy Joeri -  
Herbeleef Tubeke - OH Leuven

Vooraf