Peter Maes heeft eerste overwinning met Lommel SK beet
Nils Wens
| 16 reacties

Lommel SK heeft thuis met 1-0 gewonnen van Beerschot

Lommel SK heeft deze avond een knappe thuisoverwinning behaald tegen Beerschot. Het werd 1-0 na een doelpunt van Brebels. Beerschot moest een half uur met tien man spelen na een rode kaart voor Brogno.

Beerschot begon het best aan de partij en het werd na vier minuten al bijna beloond met een doelpunt. Vorogovskiy kwam goed op met de bal en bracht ook goed voor, maar Noubissi trapte via de buitenkant van de paal naast.

Veel viel er daarna niet meer te beleven, maar Noubissi knokte zichzelf na een half uur tot het doel van Lommel. Zijn bal ging echter opnieuw op de paal. Hier kwam Lommel goed weg.

Daarna nam de thuisploeg over. Ze waren in het laatste kwartier van de eerste helft gevaarlijk via Ippel, Naudts en Henkens, maar Vanhamel kwam nooit in de problemen. Henkens kreeg vijf minuten voor de rust opnieuw een kans, maar Bourdin had een geweldige tackle in huis. Dom kreeg aan de overkant nog een kans, maar zijn kopbal ging over. 0-0 was dus de ruststand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft begonnen de bezoekers het best. Brogno kreeg een grote kans, maar hij trapte op doelman Svedkauskas. Aan de overkant kon Abdoulie bijna scoren, maar Holzhauser had een geweldige tackle in huis.

Met nog een half uur te gaan was er ineens heel wat opschudding. Loris Brogno kreeg zijn tweede gele kaart en dus moest hij gaan douchen. Beerschot moest het laatste half uur met tien man volmaken.

Brebels

Het duurde lang voor Lommel daar van kon profiteren, maar een kwartier voor het einde was het raak. Invaller Krizan zette zich goed door en hij bracht de bal perfect voor tot bij Brebels. Hij trapte in één tijd zeer knap over Vanhamel in doel: 1-0 voor Lommel SK.

Beerschot probeede nog wel in de slotfase, maar doelpunten kwamen er niet mee. Lommel boekt dus een knappe thuisoverwinning tegen Beerschot. De bezoekers hebben nog werk aan de winkel voor de tweede periode.