Speeldag: Speeldag 15
Stadion: King Power at Den Dreef
Beerschot recht de rug en rekent in dol kwartier af met periodekampioen

OHL zwaar onderuit tegen Beerschot op openingsspeeldag tweede periode

Met een vijfde plaats bleef Beerschot in de eerste periode ver onder de verwachtingen. De 'Mannekes ' hebben alvast laten zien dat ze in de tweede periode zeker en vast beter willen doen. Een dol kwartier na rust was genoeg voor een ruime zege. Bij OHL staan ze weer met de voeten op de grond.

Er was amper afgetrapt of... de spuitbus van scheidsrechter Boterberg ontplofte. Dit vreemde voorval was zowat het enige wapenfeit van het eerste halfuur. Beerschot presenteerde zich ondanks zijn uitcomplex wel als een team met vertrouwen en liet de bal beter rondgaan. Alleen ontbrak het aan een goede laatste pass om ook gevaarlijk te zijn.

OHL kreeg wel het meeste balbezit en deed het ook iets beter in het derde kwartier. Beide ploegen kwamen elk toch één keer dreigen na een stilstaande fase. Holzhauser vlamde een vrije trap van net buiten de rechthoek naast. Aan de overkant geraakte Vanhamel net niet bij een prima hoekschop van Mercier. Henry kopte aan de tweede paal na het duel met de doelman van in de kleine baklijn naast.

Holzhauser doelpuntenmaker en assistgever

Nog een tandje bijsteken, dachten ze bij Beerschot. Ineens waren de voorzetten wel van uitstekende makelij. Eerst schilderde Maes de bal aan de tweede paal op het hoofd van Holzhauser. De Oostenrijker kopte de 0-1 voorbij Henkinet en gaf niet veel later met een hoekschop de assist voor de tweede treffer van Beerschot. Noubissi maakte eindelijk zijn eerste treffer uit de competitie.

Het was helemaal boeken toe voor de Leuvenaars toen hun verdediging ook wat ging meewerken. Vancamp maakte genadeloos de 0-3. Een blitzstart van de tweede helft, drie treffers in een tijdsspanne van twaalf minuten en de wedstrijd was meteen beslist. Het vervolg van de partij was overbodig. Noubissi mikte nog wel een schot op Henkinet en Vanhamel haalde in de slotseconden een bal ternauwernood uit zijn doel.

Ander gelaat bij Beerschot

Toch een opvallend resultaat in de eerste wedstrijd van de tweede periode in 1B. OHL weet na het behalen van de eerste periodetitel meteen dat het ontwijken van finalewedstrijden geen evidentie zal zijn. Voor Beerschot, dat een heel ander gelaat liet zien dan het tot voordien deed, is dit vanzelfsprekend een grote opsteker.