Datum: 16/11/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Daknam
Is het verhaal van Glen De Boeck voorbij? Peter Maes boekt met Lommel SK een knappe overwinning op het veld van Sporting Lokeren
Nils Wens
| 18 reacties

Lommel SK heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Sporting Lokeren

Lommel SK heeft vanavond een knappe overwinning geboekt op het veld van Sporting Lokeren. Het werd 0-1 dankzij een doelpunt van invaller Aabbou. Door deze nederlaag staat Lokeren zelfs in de degradatiezone.

Het was een lange studieronde op Daknam. Na 5 minuten was er wel spektakel, maar het kwam dankzij de supporters van Lokeren. Zij waren duidelijk niet tevreden met hoe het voorlopig loopt. Ze gebruikten bengaals vuur en ze zongen “wij willen bloed, zweet en tranen!”

Toch kregen ze het vuur bij de spelers niet aangewakkerd, want de eerste kans was voor Lommel SK. Krizan nam de bal in één tijd, maar Verhulst kon de bal makkelijk klemmen. Ook daarna bleef Lommel SK de betere ploeg, maar veel kansen kregen ze niet. Sanyang en Brebels kwamen nog eens voor het doel van Verhulst, maar de schoten gingen naast.

Tirpan

Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft leek Lokeren wakker te worden. Tirpan was de sterkste man met enkele gevaarlijke acties, maar veel kansen wisten ze niet te creëren.

Net voor de rust kwamen de kansen er dan toch. Said trapte in de handen van Svedkauskas, Beridze zijn schot werd van de lijn gekeerd en Marecek trapte na een knappe actie de bal naast. 0-0 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

Lokeren zocht ook in het begin van de tweede helft naar de 1-0. Navarro kwam er twee keer dicht bij, maar Svedkauskas had vooral bij zijn eerste poging een schitterende redding in huis.

Lokeren was baas in het eerste kwartier van de tweede helft, maar door balverlies van Amano kon Lommel wel de score openen. Krizan zette zich goed door en invaller Abbou legde de bal mooi naast Verhulst in doel: 0-1.

Svedkauskas

Lokeren bleef de betere ploeg, maar de kansen wilden er niet in. Amano en invaller Habibou kwamen dicht bij de gelijkmaker, maar Svedkauskas was zeer goed aan het keepen. Ook Lommel was nog eens gevaarlijk via Aabbou, maar ook Verhulst liet zien dat hij een goede doelman is.

In het slot bleef Lokeren kansen creëren, maar de bal wilde er echt niet in. De Jonghe bracht de bal knap voor tot bij De Witte, maar zijn kopbal strandde tegen de paal. Ook Habibou kreeg nog een enorme kans, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman van Lommel.

Het bleef 0-1 en door deze overwinning staat Lommel nu samen aan kop met Beerschot in de tweede periode. Lokeren staat laatste en ook in het algemene klassement staan ze nu in de degradatiezone. Alleen Roeselare doet voorlopig slechter, maar zij hebben wel een match minder gespeeld.