Stadion: King Power at Den Dreef
Mercier stuurt troepen van Stijn Vreven puntenloos huiswaarts

Mercier dirigeert OHL in tweede helft voorbij Lokeren

In principe moesten zowel OHL als Lokeren er vrijdagavond wel zin in hebben: de Leuvenaars waren vorig weekend gaan winnen in de Kempen en voor de Waaslanders was de puntendeling bij Beerschot ook een positieve ervaring. Het was toch vooral OHL dat over de nodige inspiratie beschikte.

OHL wilde de lijn doortrekken na de zege in Westerlo en ging meteen druk zetten. Het zocht van bij de aftrap de aanval, vooral via de flanken, maar de voorzetten kwamen zelden aan. Zo werd Henry enkele keren net niet in stelling gebracht. Lokeren hield het goed dicht en wist het moeilijke wedstrijdbegin te overleven zonder kansen weg te geven.

Even voor het halfuur was er wel een prangende fase. Een botsende voorzet leek haast iedereen te verrassen. Verhulst was wel alert genoeg om het leer in hoekschop te werken. OHL kon zijn niveau ook geen 45 minuten aanhouden. In het laatste deel van de eerste helft rukte Lokeren toch al meer op en groeide het in de match.

Lokeren koud gepakt

Ook in de eerste vijf minuten na de pauze maakten de Waaslanders een gretige indruk, maar net dan sloeg OHL toe. Mercier leverde een haarfijne voorzet af. Het was voor Henry dan slechts een koude klus om aan de tweede paal raak te koppen.

Een klein kwartier later lag de wedstrijd in een beslissende plooi na een goede actie aan de achterlijn. Eerst vond Mercier Verhulst nog op zijn weg. Via Sowah kwam de bal toch weer bij Mercier en de assistgever van de 1-0 jaagde een tweede Leuvense treffer in de linkerhoek.

Bezoekers offensief onmondig

Uiteindelijk was het maken van het eerste doelpunt de moeilijkste opdracht voor de Leuvenaars. Zeker nadat het tweede doelpunt gevallen was, had de leider de buit eigenlijk binnen tegen een offensief onmondig Lokeren. Dat lukte in de extra tijd toch nog de 2-1 via een fraaie knal van Koike uit een scherpe hoek. Het leverde de bezoekers geen punten op.