Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Twee vederlichte strafschoppen doen OHL de das om in Lommel

Lommel - Oud-Heverlee Leuven: 3-2

Door twee wel heel goedkope strafschoppen liep OHL averij op in Leuven, dat zeventig minuten met tien moest spelen na de onterechte rode kaart van Tshimanga. Lommel buitte de numerieke meerderheid perfect uit en haalde het met 3-2.

OHL eiste vanaf de eerste minuut het balbezit en kreeg twee grote kansen in de openingsfase. Eerst borstelde Mercier een vrije trap knap in de hoek, maar Svedkauskas redde knap. Vijf minuten later kwam Maertens oog in oog met de doelman, maar Svedkauskas gaf geen krimp.

In minuut twintig trok Lommel voor het eerst in de aanval. Thordarson zoekt het contact met Tshimanga in de zestien en gaat heel gemakkelijk tegen de grond. Strafschop en rood voor de linksachter: een heel zware sanctie. Hendrickx zette zich achter de bal en toonde zich een zekerheid vanaf elf meter: vijf op vijf dit seizoen.

OHL moest even bekomen van deze klap en Lommel eiste balbezit op. De 2-0 hing in de lucht, maar het werd toch 1-1. Aguemon kwam vanop de linkerflank naar binnen, passeerde twee verdedigers en trapte zwak naar doel. De Letse doelman liet de bal lullig door de benen glippen.

Op slag van rust kwam Lommel alweer op voorsprong. Thordarson ging na licht contact tegen de grond en de bal verdween andermaal op de stip. Hendrickx stuurde Henkinet naar de verkeerde kant en zette de ploeg van Maes op voorsprong.

Iets voorbij het uur verdubbelde Lommel de voorsprong. Glenn Neven troefde Henry af en zette de tegenaanval op gang, die op schitterende wijze werd afgewerkt door Sanyang. Leuven kon nauwelijks voor gevaar zorgen, maar een klasseflits van Maertens leverde de aansluitingstreffer op met nog een kwartier te spelen.

Lommel speelde de wedstrijd volwassen uit en haalde zo drie belangrijke punten binnen. Voor OHL werd dit een avond om snel te vergeten. Beerschot kan dit weekend vier punten uitlopen in de tweede periode.