OH Leuven - Beerschot

Sascha Kotysch 14' 1-0
Mathieu Maertens 25' 2-0
Thomas Henry 52' 3-0
OH Leuven geeft Beerschot pak rammel, Ratten hebben nog veel werk
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Leuven
| 59 reacties

OH Leuven won met 3-0 van Beerschot

OH Leuven geeft Beerschot pak rammel, Ratten hebben nog veel werk
Foto: © photonews

Beerschot-trainer Stijn Vreven zal iets anders uit zijn mouw moeten schudden als hij eenzelfde seizoen als vorige jaargang wil beleven. OH Leuven legde de pijnpunten bloot. De Vlaams-Brabanders staan dan weer wel waar hun coach hen wou hebben. Laten we Westerlo een 'accident de parcours' noemen.

Bizarre eerste helft. De thuisploeg gaf Beerschot het balbezit, maar wachtte hen op het middenveld met heel veel volk op. Proberen te profiteren van die niet al te snelle centrale verdediging van de bezoekers. Goeie tactiek van OHL-coach Vincent Euvrard. Daar is denkwerk aan te pas gekomen.

Kwetsbare Beerschot-verdediging

Beerschot voetbalde leuk met Maes en Holzhauser die heel laag stonden, maar efficiënt kon je het niet noemen. Alle passes die ze diep stuurden werden onderschept. En als Beerschot de bal verloor, was het alle hands aan dek. Eerst was er nog een waarschuwing van Henry, die beresterke spits daar vooraan bij de Leuvenaars. 

Maar blijkbaar hadden ze het niet begrepen bij Beerschot, want in de nasleep van een corner kon verdediger Kotysch zomaar - toegegeven: afgewerkt als een volleerde spits - de score openen. Bij de 2-0 werd Prychynenko ongenadig in zijn hemd gezet door Mathieu Maertens. De 24-jarige flankaanvaller sneed naar binnen, kapte de Duitser uit en scoorde in de korte hoek.

Van Hyfte belangrijk

Absoluut niet slecht gedaan. Alle kansen waren voor OHL. Euvrard (en waarschijnlijk Vercauteren) won op het tactisch tekenbord alvast de strijd van zijn collega, Stijn Vreven. Nochtans heeft Beerschot met Vancamp, Holzhauser, Maes en de jonge De Keersmaecker de betere techniek in huis, maar de Vlaams-Brabanders staat verder als ploeg.

Ook pijnlijk voor Beerschot: Tom Van Hyfte had een voet in beide goals tegen zijn ex-ploeg. Eerst met een subtiel hakje, daarna als tussenstation voor de counter. Konden ze die echt niet meer gebruiken? En het werd net na de rust nog erger voor Beerschot. Eerst zag Kotysch de 2-1 strandden tegen de paal en aan de overkant kopte Henry de 3-0 binnen na een snelle counter via Myny, die eerst de deklat trof.

Beerschot deed bijna niks over zijn flanken en probeerde te veel door het centrum te voetballen. Achteraan is de ploeg bijzonder kwetsbaar. En het is toch raar om Maes als verdedigende middenvelder te zien. OHL heeft dan weer een herkenbaar systeem en is dodelijk op de tegenaanval. De hand van het duo Euvrard-Vercauteren is duidelijk zichtbaar.

Goals

3
0

Balbezit

33
67

Aanvallen

57
91

Gevaarlijke aanvallen

25
34

Schoten op doel

4
3

Schoten naast/over doel

5
8

Geblokkeerde schoten

0
3

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

3
4

Buitenspel

1
0

Fouten

14
11

Vrije trappen

11
15

Doeltrappen

16
10

Inworpen

15
29
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws