Union SG - Sporting Lokeren

Mathias Fixelles 37' 1-0
Serge Tabekou 48' 2-0
Casper Nielsen 87' 3-0
3-1 89' Dylan Mbayo
Swingend Union met 9 op 9 opnieuw mee aan de leiding, Lokeren mist start compleet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Vorst
| 58 reacties

Oververdiende zege voor Union tegen Lokeren

Swingend Union met 9 op 9 opnieuw mee aan de leiding, Lokeren mist start compleet

Ook na drie speeldagen is het nog altijd wachten op de eerste Lokerse overwinning in 1B. Net als bij de eerste verplaatsing uit de competitie had het team van De Boeck weinig in de pap te brokken. Union laat het als één van de leiders niet aan zijn hart komen.

Van bij de aftrap toonde Union meer drang naar voren, kon het geregeld de bal veroveren op de helft van de tegenstander en stelde het met zijn directe speelstijl Lokeren voor problemen. Haugen tekende bij zijn eerste basisplaats voor de eerste bal tussen de palen. Een hoekschop belandde bij de Noorse spits en die mikte van dichtbij op de voeten van Verhulst.

Er was een reflex met de handen nodig van die laatste om Haugen nog een keer van het openingsdoelpunt te houden na een kopbal van de aanvaller. Fixelles was de man die de kans creëerde met een heerlijke voorzet vanop links. Diezelfde Fixelles ondernam even later zelf een poging. Zijn plaatsbal strandde op de dwarsligger.

Fixelles breekt de ban

De Boeck zag hoe vooral linksachter N'Ganga constant overvleugeld werd en wisselde hem nog voor het halfuur. Dat verhinderde Union niet om uiteindelijk toch de leiding te nemen. Fixelles pikte een dieptepass knap mee en schoof de 1-0 laag in doel. De bezoekers dwongen hierna wel enkele stilstaande fases af. Bij een vrijschop van Amano kwam een grabbelende Saussez met de schrik vrij.

Na de pauze waren het toch weer de Brusselaars die keer op keer gevaarlijk waren. Tabekou duwde aan de tweede paal simpel de 2-0 binnen. Een parade van Verhulst verijdelde de 3-0 en nadien had het ook 2-1 kunnen worden. Navarro dook bij een voorzet van Hupperts op aan de tweede paal. Vega kon hem het scoren beletten met een ultieme ingreep.

Amano ongelukkig

In de slotfase was Lokeren nog wel enkele keren in de buurt van de aansluitingstreffer. Saussez haalde de vrijschop van Amano knap uit de hoek. De hoofdrol was even later opnieuw voor de Japanner. De spelmaker van de Waaslanders schoot een opgelegde kans over.

De thuisploeg weet het doel wel staan: Nielsen zorgde fijntjes voor de 3-0. Mbayo zorgde met een afgeweken schot dan wel nog voor de eerredder. Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Union gaat met 9 op 9 samen met Westerlo aan de leiding. Lokeren daarentegen heeft nog heel wat werk voor de boeg.

Goals

3
1

Balbezit

43
57

Aanvallen

74
79

Gevaarlijke aanvallen

39
25

Schoten op doel

5
3

Schoten naast/over doel

3
3

Geblokkeerde schoten

0
1

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

4
7

Buitenspel

2
0

Fouten

21
15

Vrije trappen

15
23

Doeltrappen

4
11

Inworpen

16
20
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws