wesWesterlo
beeBeerschot
Christian Brüls (pen) 37'
1-0
Datum: 07/09/2019 17:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Westerlo rekent af met zwarte beest Beerschot en neemt de leiding in 1B
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Kuipje
| 59 reacties

Westerlo klopt Beerschot in eigen huis en is de nieuwe leider in 1B

Westerlo rekent af met zwarte beest Beerschot en neemt de leiding in 1B

Westerlo heeft een serieuze tik uitgedeeld aan Beerschot in 1B. De Kemphanen zijn de nieuwe leider na de 2-0 overwinning en de Mannekes moeten achtervolgen op vijf punten. Het was tevens de eerste overwinning voor Westerlo in elf onderlinge duels. Petrov en Brüls kwamen op het scoreblad.

De interlandverplichtingen hadden geen invloed op ploeg van Bob Peeters. Hij voerde geen wijzigingen door. Dat was bij Beerschot wel het geval en zo kwam Grisez in de ploeg voor Vorogovskiy. Ook Sanusi, Noubissi en Dom waren nieuw in vergelijking met de 1-0 zege tegen Union.

Koelbloedige Brüls

De bezoekers probeerden hun wil op te leggen aan Westerlo en zij dwongen ook de eerste kans af. Placca’s inzet was te centraal. Na een kwartier kwamen de Kemphanen een eerste keer opzetten via De Schryver. Hij wou een lage voorzet in de verste hoek deviëren maar zijn poging ging voorlangs.

We konden niet veel kansen noteren in de eerste periode. De partij ging gelijk op en dan wordt die beslist door details. Bourdin gooide zich voor een schot en raakte de bal met de hand. Vanhamel redde tegen Union nog een strafschop, maar nu werd hij de verkeerde kant opgestuurd door Brüls. De thuisploeg duwde nog door om er voor de rust een tweede te maken, maar slaagde daar niet in.

Slap Beerschot

De donderpreek van Vreven tijdens de rust heeft niet veel uitgehaald, want na nog geen tien minuten stond de 2-0 op het scorebord. Vanhamel pakte aanvankelijk nog uit met een puike save op het schot van Van Eenoo, maar bij de verderzetting was hij kansloos. Petrov trapte een lage voorzet van Abrahams onhoudbaar binnen.

Beerschot moest komen en knalde een paar keer vanop afstand, maar nooit tussen de palen. Het was te plat bij de bezoekers en Westerlo gaf niet veel weg. Vanhamel moest zelfs voorkomen dat de wedstrijd na een dik uur al gespeeld was.

Rentree Pietermaat

Westerlo had de partij onder controle en met nog tien minuten op de klok gunde Vreven Tom Pietermaat zijn rentree na anderhalf jaar blessureleed. Een mooi moment voor de middenvelder, maar het veranderde niet veel aan de wedstrijd.

Westel hield stand en is de nieuwe leider na vijf speeldagen. Het telt nu twaalf punten, vijf meer dan de Kielse Ratten. 

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Özer Berke 90' -
Dewaele Gilles 90' -
Biset Maxime 90' -
Soumah Noel 90' -
Van Den Bogaert Bryan   90' -
Antunes Fabien 90' -
Van Eenoo Lukas 88' -
De Schryver Guillaume 90' -
Abrahams Kurt A 78' -
Petrov Sava 90' -
Brüls Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Remmer Christoffer 12' -
Keita Abdul 2'  
Koné Souleymane -  
Vanlangendonck Koen -  
Gboho Ambroise -  
Buyl Stephen -  
Vaesen Kyan -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Dom Joren 90' -
Bourdin Pierre 90' -
Prychynenko Denis   90' -
Grisez Gregory 90' -
Holzhauser Raphael 90' -
Sanusi Ryan 90' -
Vancamp Jorn 55' -
Placca Fessou Euloge 90' -
Noubissi Marius   70' -
Saint-Louis Dylan 90' -
  Bank G Beoordeel
Tissoudali Tarik 35' -
Brogno Loris 20' -
Simons Quinten -  
Camara Amara -  
Lejoly Antoine -  
Pietermaat Tom -  
Dudouit Emeric -  
Herbeleef Westerlo - Beerschot

Vooraf