OH Leuven - Lommel SK

Jérémy Perbet brengt OHL alleen aan de leiding na moeizame zege
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Leuven
| 3 reacties

Perbet loodst OHL in de slotfase langs Lommel

Jérémy Perbet brengt OHL alleen aan de leiding na moeizame zege

Door de nederlaag van Westerlo tegen Union kreeg OHL een mooie opportuniteit om alleen de leiding te nemen in 1B. Het moest dan wel in eigen huis de maat nemen van Lommel. Dat bleek veel moeilijker dan verwacht. Jérémy Perbet zorgde in de slotfase dan toch voor het verlossende doelpunt.

OHL leek furieus aan de partij te beginnen, maar na vijf minuten ging het eerste offensiefje al liggen. Doordat het toch iets te slordig was wat de Leuvenaars op de mat legden. Ook omdat Lommel bij momenten wel de vrije man vond en zijn momenten koos om richting doel van de tegenstander te trekken.

De enige min of meer gevaarlijke doelpoging uit de eerste periode kwam wel op naam van een thuisspeler. Het leer botste uitnodigend om uit te halen en dat deed Maertens dan ook, zij het van ver. Svedkauskas kon over doel tippen. In het tweede deel van de eerste helft was er toch vooral middenveldspel te zien.

Meer dreiging na de pauze

Na de hervatting toonde OHL wel zijn goede intenties en stak het meer dreiging in zijn spel. Duplus slalomde tussen enkele Lommelse verdedigers door en kon aanleggen van in de zestien. Svedkauskas ging goed plat. Ook Sowah dreigde vanop rechts. Door naar binnen te komen creëerde de Leicester-huurling eveneens ruimte voor het schot. De Litouwse keeper van Lommel ging opnieuw tijdig naar de grond.

Bij de andere acties liep het echter al te vaak mis aan de zestien meter. Het nemen van de juiste beslissing of het geven van die goede laatste pass bleef achterwege. Bovendien bleef Lommel ook uiterst gedisciplineerd verdedigen, ook al zat er voor de Limburgers niet veel meer in dan dat.

1-0 en geen 0-1

Bij een zeldzame tegenstoot werd het alsnog bijna 0-1. Henkinet tikte het afgeweken schot van Thordarson in hoekschop. Waarna het doelpunt dan toch aan de overkant viel. Eén keertje was de Limburgse defensie toch Perbet uit het oog verloren op een voorzet van Aguemon. Dat mag je hem niet geven: de ex-Carolo kopte de winnende treffer in de rechterhoek.

Goals

1
0

Balbezit

53
47

Aanvallen

89
80

Gevaarlijke aanvallen

48
38

Schoten op doel

5
3

Schoten naast/over doel

5
4

Geblokkeerde schoten

0
3

Hoekschoppen

4
5

Buitenspel

0
2

Fouten

15
21

Vrije trappen

23
15

Doeltrappen

8
12

Inworpen

29
12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws