Sporting Lokeren stunt op het veld van OH Leuven
Nils Wens vanuit Heverlee
| 32 reacties

Sporting Lokeren heeft met 2-3 gewonnen op het veld van OHL

Sporting Lokeren heeft met 2-3 gewonnen op het veld van OHL. Lokeren kwam telkens op voorsprong via Hajric, Navarro en Koike. OHL kon twee keer terugslaan via Perbet en Van Hyfte, maar het derde doelpunt van Lokeren was er te veel aan.

Lokeren begon het best aan de partij en het werd meteen beloond met een doelpunt. Schuermans trapte een voorzet tegen Henkinet, waardoor de bal tot bij Hajric kwam. De diepe spits had zo zijn eerste doelpunt van het seizoen maar binnen te tikken.

OHL was van slag, maar bij hun eerste echte kans was het meteen raak. Een corner kwam tot bij Perbet en hij werd helemaal vrijgelaten. Zo’n kans moet je de spits niet geven en dus trapte hij de bal rustig naast Verhulst in doel: 1-1.

Daarna kwamen er kansen langs beide kanten, maar Lokeren kwam terug op voorsprong. Een vrije trap van Amano kwam tot aan de tweede paal en Navarro kopte de bal mooi via de deklat binnen.

Toch kwam OHL voor de rust nog eens langszij. Lokeren kreeg een corner niet goed weg en daar kon Van Hyfte van profiteren. Hij plaatste de bal knap voorbij Verhulst. 2-2 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

De tweede helft begon met veel spanning, maar echt kansen kregen we de eerste twintig minuten niet. Van Hyfte kreeg daarna de kans om er 3-2 van te maken, maar Verhulst had een schitterende parade in huis om het te voorkomen.

Aan de overkant was het een kwartier voor het einde wel raak. Koike kreeg te veel ruimte om uit te halen en hij trapte de bal in de verste hoek: 2-3.

De Witte

De laatste tien minuten werden nog razend spannend, want De Witte kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij met de voet vooruit doorging op Van Hyfte. Lokeren moest dus met tien man verder.

OHL probeerde wel, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Het bleef dan ook 2-3. OHL kon een zaakje doen door de nederlaag van Westerlo, maar ze laten dus zelf dure punten liggen. Lokeren tankt vertrouwen voor de tweede periode.