Beerschot - Sporting Lokeren

Dartel en fris Beerschot helemaal klaar voor nieuwe titelstrijd, verschil in opener enkel beperkt in de score
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen-Kiel
| 0 reacties

Overtuigend Beerschot neemt de maat van Lokeren in openingsmatch

Dartel en fris Beerschot helemaal klaar voor nieuwe titelstrijd, verschil in opener enkel beperkt in de score
Foto: © photonews

De kop is eraf in eerste klasse B. Het is nog erg vroeg om nu al inschattingen te maken over de titelstrijd, maar dat Beerschot een te duchten klant zal zijn, lijkt haast zeker. Ook Lokeren hoopt bovenaan mee te draaien, maar moest op het Kiel vooral blij zijn dat het verschil niet hoger opliep.

Beide coaches hadden plaats voor een aantal debutanten in hun elftal. Het was vooral uitkijken naar wat Raphael Holzhauser, alom geprezen tijdens de voorbereiding bij Beerschot, en Jelle Van Damme ervan terecht brachten. Die eerste zou niet ontgoochelen, integendeel. Van Damme kreeg zoals verwacht heel wat over zich heen, maar vooral zijn ploeg kreeg het op het veld zwaar te verduren.

Na nochtans enkele aardige openingsminuten voor Lokeren kreeg het al een eerste tegenvaller te verwerken door het vroege uitvallen van Straetman. De talentvolle Mbayo werd erin gebracht. Die kon niet verhinderen dat Beerschot het initiatief naar zich toe trok.

Dat zette zich nog niet meteen om in kansen, tot de thuisploeg uitpakte met een heerlijk ingestudeerd nummertje op vrije trap, wat de technische staf ongetwijfeld zal plezieren. De bezoekende defensie was volledig verrast. Holzhauser schoot voor de ogen van Van Damme de 1-0 tegen de netten.

Enkel Cevallos prikt tegen

De Oostenrijker ging zelf ook achter de bal staan voor heel wat stilstaande fases en dan was het telkens bibberen voor Lokeren. Via een carambole leek het 2-0 te worden, maar de buitenspelvlag hield de spanning in de match. Tussendoor had Cevallos wel eens tegen geprikt. Het doelkader vinden bleek een te moeilijke opgave.

Bij Beerschot hadden ze mekaar tijdens de rust blijkbaar nog eens goed opgepept, want de tweede helft begon met een belegering van het Lokerse doel. Het was opnieuw Holzhauser die met een fraaie trap richting linkerbovenhoek uitpakte. De save van Verhulst mocht er evenzeer zijn.

Tempo te hoog voor bezoekers

Het tempo lag voor diens ploegmaats wel een stukje te hoog. Aan het eind van de volgende aanvalsgolf plaatste Brogno de bal net over doel. Het concrete doelgevaar werd nadien wel iets minder. Al hield Beerschot de touwtjes stevig in handen, ook al omdat Tirpan met een tweede geel nog voor het uur naar de kleedkamers werd gestuurd.

Ondertussen bleef het nog steeds bij die krappe score en konden de Waaslanders hopen op die ene kans die uit de lucht kon vallen. Dat gebeurde met nog een klein kwartier voor de boeg. Cevallos mikte in de korte hoek op de voet van Vanhamel. Waardoor de drie punten op het Kiel bleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws