Duel tussen teams die net naast periodetitel pakken in het Dudenpark
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Volg Union SG - Westerlo vanavond om 20u30 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Duel tussen teams die net naast periodetitel pakken in het Dudenpark
Foto: © photonews

De strijd om de eerste periodetitel in 1B heeft heel lang tussen vier teams gegaan. Die titel zal uiteindelijk naar Virton of OHL gaan. Union en Westerlo mogen ook erg fier zijn op het parcours dat ze hebben afgelegd, maar grijpen ernaast. Ze sluiten de periode af met een onderlinge ontmoeting.

Voor Union is het puntenverlies in Lokeren en de uitschuiver bij Roeselare dan toch fataal geworden. Het herpakte zich wel tegen Lommel en speelde goed tegen OHL, tot het licht uitviel. Als Union de punten van die laatste wedstrijd krijgt en ook vanavond wint, kan het nog op gelijke hoogte komen van Virton als de Luxemburgers gelijkspelen tegen OHL. Maar dan nog heeft Virton een match meer gewonnen.

Westerlo kan na het puntenverlies van vorig weekend in eigen huis enkel nog op gelijke hoogte komen van OHL. Virton is buiten bereik. Een 1 op 6 in de laatste rechte lijn kun je je als titelkandidaat niet permitteren en dat ondervinden ze nu ook in de Kempen. In het Dudenpark krijgen ze wel nog de kans om de periode alsnog met een positieve noot af te sluiten.

Twee bevrijde teams

Aangezien er geen druk meer op de schouders ligt van beide teams, kunnen ze bevrijd voetballen en kan de neutrale toeschouwer wel eens de grote winnaar worden. Westerlo mist wel nog steeds enkele aanvallende troeven. Gboho en Petrov zetten hun revalidatie verder.

Kan jij de uitslag van Union - Westerlo voorspellen? Dan zit er zeker een mooie prijs in via BETFIRST!

Meer nieuws

Meer nieuws