Beerschot en Lokeren delen de punten na een dolle slotfase
Nils Wens
| 43 reacties

Beerschot heeft deze avond 1-1 gelijkgespeeld tegen Sporting Lokeren

Beerschot heeft deze avond gelijkgespeeld tegen Sporting Lokeren. Het werd 1-1 na doelpunten van Bourdin en Beridze.

De wedstrijd tussen Beerschot en Lokeren begon meteen vrij aardig met kansen langs beide kanten. Navarro en Beridze kregen enkele pogingen, maar ze konden Vanhamel niet verontrusten.

Aan de overkant waren de kansen gevaarlijker. Van Damme moest veel wegwerken, maar Verhulst werd ook een paar keer aan het werk gezet. Grisez kwam er één keer heel dichtbij, nadat hij Mpati omspeelde, maar de doelman van Lokeren stond pal.

Daarna verwaterde de wedstrijd. Een kwartier voor het einde van de eerste helft kreeg Noubissi een enorme kans na een verkeerde inschatting van Diaby, maar de spits van Beerschot raakte de bal compleet verkeerd.

Daarna waren er vooral gele kaarten te noteren, maar kansen kregen we voor de rust niet meer te zien. 0-0 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

Beerschot begon het best aan de tweede helft. Noubissi knikte eerst tegen de lat en daarna kwam hij oog in oog met Verhulst, maar de doelman maakte zich goed breed. Ook Grisez kreeg nog een mooie kans, maar hij kon de bal niet laag houden.

Lokeren probeerde af en toe eens uit te breken en dat deden ze vooral via Marecek. Eerst speelde hij knap Koike aan, maar de Japanner kreeg de bal niet voorbij Vanhamel. Daarna probeerde de centrale middenvelder zelf, maar ook dan stond de doelman van Beerschot goed pal.

Bourdin

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Beerschot wat het verdiende. Holzhauser trapte een vrije trap tegen de paal, maar Bourdin was goed gevolgd om de 1-0 binnen te duwen.

Meteen daarna was er bijna de gelijkmaker van Lokeren. Koike bracht de bal goed voor tot bij De Witte, maar Vanhamel had een schitterende redding in huis.

Beridze

Een overwinning voor Beerschot leek in de maak, maar Beridze zorgde alsnog voor de geljkmaker. Met een schitterende vrije trap maakte hij de 1-1. Daar bleef het ook bij. Door deze puntendeling heeft Beerschot nu 4 op 6 in de tweede periode. Lokeren heeft haar eerste puntje in de tweede periode beet.