Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Het Kuipje
Uitgerekend Schuermans de held voor OHL tegen ex-ploeg

OHL legt in eerste helft de basis voor uitzege bij Westerlo

Na het behalen van de eerste periodetitel werd OHL door Beerschot stevig met de voeten op de grond gezet. In Westerlo toonden de Leuvenaars wel weer hun ware gelaat. Ze leidden na een prima eerste helft en verdedigden de voorsprong met succes. Matchwinnaar was uitgerekend Kenneth Schuermans.

OHL was als eerste in de buurt van een doelpunt. Maertens raakte de onderkant van de lat. Van Langendonck maakte zich goed breed toen Sowah afdrukte in de herneming. Een paar minuten later lag de bal er aan de overzijde wel in. Brüls devieerde een lage voorzet van Van Eenoo in de linkerbenedenhoek.

De bezoekers lieten zich niet ontmoedigen en gingen dan maar voor de gelijkmaker. Aguemon knalde in het zijnet. Een voorzet van Duplus viel voor de voeten van Henry. Van Langendonck wist knap redding te brengen op het lage schot van de spits. De volgende poging was wel raak. Een heerlijke schicht van Mercier bracht de bordjes opnieuw in evenwicht.

Van Langendonck stelt 1-2 nog even uit

Ook nadien bleef het gevaar van Leuven komen. Henry kwam met een deviatie van in de zestien in de buurt van de 1-2. Van Langendonck stond toen nog op de juiste plek om die score te verijdelen. Even later was de Kempense doelman wel voor een tweede maal verslagen. Schuermans verlengde de hoekschop van Sowah met het hoofd in de verste hoek.

Het was voor Bob Peeters dus zoeken naar oplossingen. Dat wilde zeggen: twee vroege wissels en er kwam na de pauze wel meer energie in het Kempense elftal. Gezien de score was het ook niet onlogisch dat Westerlo het initiatief naar zich toe ging trekken. Dreigen deed het in eerste instantie enkel via stilstaande fase: Henkinet pareerde de vrije trap van Brüls.

Vetokele laat gelijkmaker liggen

Westerlo ging alsmaar feller aandringen, het gevaar werd concreter en dus zat er nog een gelijkspel in. Met een kleine twintig minuten te gaan haalde Dewaele de achterlijn. De rechtsachter legde achteruit, de ingevallen Deschryver mikte hoog over. Vetokele had dan echt de 2-2 aan de voet toen hij alleen voor doel verscheen. De ex-aanvaller van Gent en Cercle besloot binnen het bereik van Henkinet.

Keita ging van ver zijn kans met een verdienstelijk schot, maar miste het doelkader. Aan de overzijde was er nog een save van Van Langendonck op een vrijschop van Sowah nodig. Zo bleef de spanning intact. Westerlo claimde ook nog een strafschop wegens handspel van Aguemon, maar Vergoote wilde er niet van weten. Zo was de treffer van de man die nog zes jaar voor Westerlo speelde doorslaggevend in deze partij.