Het gaat van kwaad naar erger voor Sporting Lokeren: moederziel alleen laatste na thuisnederlaag tegen Roeselare
Nils Wens
| 74 reacties

Sporting Lokeren heeft deze avond met 1-3 verloren van Roeselare

Roeselare heeft deze avond een knappe overwinning geboekt op het veld van Sporting Lokeren. Het werd 1-3. Lokeren speelde een goede eerste helft en ging ook rusten met een 1-0 voorsprong dankzij Amano, maar in de tweede helft ging Roeselare erop en erover. Voet, da Silva Camargo en Bassani scoorden.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en Roeselare had al meteen een enorme kans. De defensie van Lokeren was nog niet bij de les en Tulio kon alleen op Verhulst af. De doelman van Lokeren stond pal. Een minuut later was Roeselare er opnieuw via Rommens, maar hij kopte over.

Daarna kwam Lokeren beter in de wedstrijd. Na een kwartier kreeg Hajric een kans om de score te openen, maar hij trapte recht op Biebauw. De toon was wel gezet, want ook Beridze kreeg een kans, maar hij trapte naast.

Amano

Na twintig minuten was het openingsdoelpunt een feit. Benchaib vond Beridze en de flankaanvaller zocht zijn man op. Hij ging neer, maar de bal kwam nog tot bij Amano en de Japanner trapte de bal staalhard binnen: 1-0 voor Lokeren.

Ook na het doelpunt bleef Lokeren de betere ploeg, maar Roeselare kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Eerst trapte Nouri op Diaby en daarna trapte Mvuemba van buiten de zestien, maar Verhulst kende geen problemen met het schot. 1-0 was dus de ruststand.

Tweede helft

Roeselare begon het best aan de tweede helft en het werd vrijwel meteen beloond met een doelpunt. Lokeren kreeg een vrije trap niet weg en de bal kwam tot bij Voet. De centrale verdediger trapte de bal heel knap voorbij Verhulst in doel.

Lokeren was van slag, want er wilde niets meer lukken in de tweede helft voor de thuisploeg. Invaller Godwin was met zijn snelheid een gesel voor de defensie van Lokeren. Hij kreeg ook een paar kansen, maar de bal wilde er niet in.

Strafschop

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd viel het doelpunt dan toch. Tirpan ging liggen in zijn eigen zestien en daarbij raakte hij de bal met de hand. Strafschop en da Silva Camargo zette deze bal om: 1-2 voor Roeselare.

Nog geen vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld. Een hoekschop kwam tot aan de tweede paal bij Nouri. Hij kopte knap terug tot bij Bassani en de flankaanvaller trapte de 1-3 naast Verhulst binnen.

Daar bleef het ook bij. Lokeren speelde een zeer zwakke tweede helft en daardoor staan ze nu moederziel alleen laatste. Ze staan al vier punten achter op Lommel en Roeselare in het algemeen klassement. Roeselare doet een goede zaak want ze klimmen uit de degradatiezone.