Leider in tweede periode op zoek naar vierde opeenvolgende overwinning
Redactie
| 6 reacties

Volg Westerlo - Roeselare om 20u30 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Leider in tweede periode op zoek naar vierde opeenvolgende overwinning

De strijd om de tweede periodetitel in 1B gaat onverwoed verder met zaterdagavond een duel tussen twee ploegen die nog kans maken. Westerlo staat er wel het beste en heeft drie punten meer dan Roeselare. Loopt de leider verder uit of kunnen de West-Vlamingen de kloof dichten?

Met een 9 op 9 heeft Westerlo zich van een schijnbaar kansloze positie naar de kop van de tweede periode gevoetbald. Met Vetokele en Buyl zijn er spelers opgestaan die voordien minder impact hadden, Brüls scoort tegenwoordig in elke match en ook op zijn andere sterkhouders kan Westerlo nog steeds rekenen. Het is nu zaak om deze lijn te kunnen aanhouden.

Roeselare wacht al vier wedstrijden op zege

Want in 1B loert onregelmatigheid altijd om de hoek en Roeselare doet het een stuk beter dan in het seizoensbegin. In de jongste vier matchen kon het wel niet meer winnen. Drie opeenvolgende gelijke spelen werden opgevolgd door een thuisnederlaag tegen Virton. Toch kan de wedstrijd in Het Kuipje een springplank zijn om zich weer mee bovenaan te nestelen in de periodestand.

Gboho kan in principe volgende week opnieuw aansluiten bij de Kemphanen. Hij is de enige afwezige in de kern van Bob Peeters. Bij Roeselare zijn Vanbelle (heup), Van Cauwenberge (quadriceps) en Holmes (hoofd) out. Naessens en Rommens maken wel de verplaatsing naar hun ex-ploeg.

Jouw Prono
-
Westerlo Westerlo wint Gelijk Roeselare Roeselare wint
84.62% 15.38% 0%
Populairste
2-0
(12x)
2-1
(11x)
3-1
(5x)

Positie

2
7

Punten

49
26

Gewonnen

15
5

Verloren

9
12

Gescoorde doelpunten

45
37

Doelpunten tegen

30
54

Gele kaarten

36
47

Rode kaarten

1
2

Onderlinge duels gewonnen

17
11
5
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (H) Betfirst
Beerschot Beerschot 1-0 OH Leuven OH Leuven