Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
Mathieu Maertens loodst OHL naar koppositie en bezorgt Roeselare nieuwe pandoering

OHL na de eerste helft al klaar met Roeselare

OHL heeft al het goede uit de vorige weken bevestigd door op de vijfde speeldag Roeselare kansloos huiswaarts te sturen. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld. Het aandeel van Mathieu Martens in de zege was met twee doelpunten niet min. OHL komt aan de leiding in 1B.

Zo'n 55 seconden waren er gespeeld toen de bal een eerste keer tegen de touwen ging. De verdediging van Roeselare maakte geen al te scherpe indruk - dat zou niet de enige keer zijn - en Sowah schoot na knap samenspel met Henry de 1-0 in de verste hoek.

Groot was ook de verbazing bij de bezoekers toen Henry bij een volgende kans niet afgevlagd werd voor buitenspel. De hand van Biebauw en de paal brachten redding. De 2-0 bleef echter niet uit. Rincón - de meest opvallende naam bij de nieuwkomers van Roeselare gezien zijn verleden bij Inter - gaf de bal zomaar weg. Maertens knalde het leer staalhard in de linkerhoek.

Debuut in mineur voor Rincón

Het was nochtans niet zo dat Roeselare in het veldspel totaal niet mee deed. Bij momenten kwam het wel dreigen met niet ongevaarlijke flankvoorzetten. Deze werden door de Leuvense defensie feilloos verwerkt. Het verschil werd zoals vaak gemaakt in het strafschopgebied van beide ploegen. Na alweer een blunder van Rincón ging het schot van Sowah via het been van een andere verdediger centimeters naast doel.

Diezelfde Sowah kon op de rechterflank zijn snelheid aanspreken en evenzeer eens een haarfijne voorzet trappen. Maertens kopte zo'n voorzet aan de tweede paal overhoeks binnen. Sowah lag nadien nog een keertje op de loer. Biebauw vond drie tegentreffers bij de rust wel voldoende.

OHL blijft komen

Al het doelgevaar bleef van Leuven komen, ook in de tweede helft. Maertens trapte de kans op een hattrick voorlangs. Henry deed een minuutje later wel de netten trillen, maar stond deze keer effectief buitenspel. In de volgende twintig minuten was er enigszins minder animo op het veld. Met het slotkwartier in zicht zette de thuisploeg wel nog eens aan.

Biebauw tikte een vrije trap van Mercier vanonder de lat. Een minuutje later vond Henry de pas ingevallen Mbombo met het hoofd en die kopte zelf raak: 4-0. Dat was meteen ook de eindstand. OHL beent Westerlo bij en is meteen de nieuwe leider, want het doelpuntensaldo van de Leuvenaars is nog indrukwekkender dan dat van de Kemphanen. Roeselare daarentegen verloor zijn drie uitmatchen met minstens drie goals verschil.