Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

OHL wint op het Kiel en lijkt zo Beerschot uit te tellen voor eerste periodetitel

Nils Wens vanuit Antwerpen
| 75 reacties

OHL heeft na een zeer aangename wedstrijd gewonnen op het Kiel. Het werd 1-2. Maertens scoorde voor de rust en Mbombo deed dat in de tweede helft. Holzhauser scoorde de 1-2 nog via een strafschop, maar verder raakte Beerschot niet meer.

Beerschot begon zeer sterk aan de eerste helft. Met vlot combinatievoetbal waren ze snel op zoek naar een eerste doelpunt, maar echt kansen wisten ze niet te creëren. Vancamp was de gevaarlijkste man, maar er zat altijd wel een been van een OHL-verdediger tussen.

Het was eenrichtingsvoetbal, maar na twintig minuten kwam OHL er eens uit en het was meteen prijs: Van Hyfte had een heerlijke assist in huis. Hij lobte de bal vanop de eigen helft over heel de verdediging van Beerschot en Maertens kwam alleen voor Vanhamel. Hij trapte eerst nog op de doelman, maar in de rebound maakte hij het wel af: 0-1.

Na de 0-1 verwaterde de wedstrijd een beetje. OHL kreeg iets meer grip op de wedstrijd en ze waren nog gevaarlijk via Maertens en Sowah, maar Vanhamel stond altijd op de juiste plaats om in te grijpen.

De laatste vijf minuten probeerde Beerschot opnieuw en daar kwamen nog enkele kansen uit. Saint-Louis had de beste kans, maar zijn schot ging via een OHL-verdediger in het zijnet. 0-1 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft begon Beerschot sterk en dat leek meteen beloond te worden met een doelpunt. Noubissi scoorde met het hoofd, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Daarna was het al Beerschot wat de klok sloeg. Noubissi was er nog een paar keer dichtbij, maar Henkinet stond steeds paraat. Ook Holzhauser en Tissoudali probeerde nog, maar de doelman van OHL speelde een goede wedstrijd.

Twintig minuten voor het einde leek OHL de wedstrijd dood te maken. Mbombo kon counteren en hij plaatste de bal ook knap voorbij Vanhamel: 0-2.

Slotoffensief

Toch gaf Beerschot zich nog niet gewonnen en twee minuten na de 0-2 kreeg de thuisploeg een strafschop na een handsbal. Holzhauser zette zich achter de bal en Henkinet ging naar de verkeerde hoek: 1-2.

Tien minuten voor tijd werd het nog bijzonder spannend, want Henry kreeg op twee minuten tijd twee gele kaarten. OHL moest dus met tien verder en Beerschot zette een slotoffensief op poten. Daar kwam echter geen doelpunt meer uit en dus won OHL op een diefje met 1-2 van Beerschot.

Door deze overwinning blijft OHL op een knappe eerste plaats staan. Beerschot lijkt dan weer uitgeteld voor de eerste periodetitel, want ze lopen nu al negen punten achter op… OHL.