Stadion: Stedelijk Sportstadion
KV Mechelen maakt er drie én maakt 1B razend spannend na winst tegen Lommel
Dirk Pieters

De Camargo zorgt voor winst van KV Mechelen tegen Lommel

KV Mechelen heeft 1B opnieuw razend spannend gemaakt. Het won op het veld van Lommel met 0-3. Igor De Camargo viel in na de pauze en maakte het verschil met een mooie treffer en een sterke wedstrijd. Van Damme zorgde voor de laatste treffer.

Lommel United-coach Tom Van Imschoot had geen selectieproblemen en begon met zijn logische 11 in de topper tegen KV Mechelen. Bij de bezoekers begonnen Seth De Witte, Igor De Camargo en Tim Matthys op de bank in tegenstelling tot de bekerwedstrijd tegen Antwerp.

De beginfase was voor de thuisploeg, maar het was dik tien minuten wachten op een eerste kans. Brebels schoot van dichtbij hoog over. KV Mechelen had het moeilijk om tot kansen te komen. De Limburgse club hield alles goed gesloten en kwam er regelmatig snedig uit.

Mechelse druk ...

Rond het half uur begon de druk van de bezoekers dan toch toe te nemen. Eerst knalde Van Damme staalhard tegen de dwarsligger en enkele minuten later kopte Van Cleemput naast het doel van Coucke. Een doelpunt hing in de lucht en had ook moeten vallen vlak voor de koffie. Swinkels kopte van dichtbij op doelman Coucke. Daar had de verdediger veel beter moeten doen. Rusten deden we met een 0-0.

Dan toch een doelpunt na rust

Na de pauze, en met de ingevallen De Camargo, gingen de bezoekers al snel op zoek naar een doelpunt. Lommel kwam er nog nauwelijks uit tot frustratie van coach Van Imschoot. De Camargo knalde van dichtbij op de Lommelse doelman. Dat was maar uitstel van executie. Enkele minuten later mochten de supporters van KV Mechelen wel juichen. Schoofs kapte zich mooi vrij en werkte koelbloedig af: 0-1.

Beide ploegen kregen nadien nog kansen om een doelpunt te maken. Azevedo knalde op Verrips en ook De Camargo liet een doelpunt liggen met het hoofd. Spanning was er genoeg, maar voetballend was het allemaal wat minder. In de slotfase deden De Camargo en Van Damme de wedstrijd op slot: 0-3.

In de stand komt KV Mechelen op 12 punten. Net zoals Lommel, Roeselare en Beerschot Wilrijk. Het is bovenaan het klassement drummen om een plaatsje.

Stand G P W G V G = Vorm
1. Beerschot Beerschot 29 56 17 5 7 46-28 18 W W W W V
2. FCV Dender EH FCV Dender EH 29 51 14 9 6 52-32 20 W W W W V
3. SK Deinze SK Deinze 29 50 15 5 9 46-36 10 V V G V W
4. Lommel SK Lommel SK 29 49 14 7 8 48-30 18 W W V G V
5. Zulte Waregem Zulte Waregem 29 48 14 6 9 47-33 14 W V G G W
6. Patro Eisden Maasmechelen Patro Eisden Maasmechelen 29 48 13 9 7 39-28 11 G W W G V
7. Luik FC Luik FC 29 46 14 4 11 44-41 3 W V W G W
8. SK Beveren SK Beveren 29 45 13 6 10 43-37 6 W V V W W
9. Jong Genk Jong Genk 29 37 10 7 12 46-47 -1 G W V W G
10. Lierse Kempenzonen Lierse Kempenzonen 29 35 10 5 14 43-55 -12 V W W W G
11. Club Brugge NXT Club Brugge NXT 29 34 10 4 15 38-48 -10 W G V V V
12. RSCA Futures RSCA Futures 29 34 8 10 11 38-45 -7 V V G V G
13. Francs  Borains Francs Borains 29 32 9 5 15 38-49 -11 V W G G G
14. KV Oostende KV Oostende 29 29 9 8 12 30-38 -8 V V G V W