Dessel wint verdiend van een onmondig Beerschot-Wilrijk en slaat dubbelslag
Koen Frans
Koen Frans

Dessel Sport wint op het Kiel en springt over Beerschot-Wilrijk naar de leiding

Dessel Sport is de nieuwe leider in eerste amateur na een verdiende 1-3 zege op het veld van KFCO Beerschot-Wilrijk. De thuisploeg kwam nooit in het stuk voor en moet zich volgende week herpakken op het veld van Deinze.

KFCO Beerschot-Wilrijk begon zoals wel vaker ongeconcentreerd aan de wedstrijd en werd daar meteen voor afgestraft. Timothy Dreesen kopte Dessel Sport nog binnen de eerste vijf minuten op voorsprong na een scherpe hoekschop van Kevin Janssens. Net als tegen Patro Eisden Maasmechelen en VW Hamme keek Beerschot-Wilrijk tegen een vroege achterstand aan.

Maar in tegenstelling tot de voorbije weken schudde dat tegendoelpunt de troepen van Marc Brys dit keer niet wakker. Het was Dessel dat de beste kansen bij elkaar voetbalde, maar de lat en doelman Clepkens hielden de thuisploeg recht. In het slot van de eerste helft stak Beerschot-Wilrijk de neus voor het eerst aan het venster: Alex Maes knalde in het zijnet en de pegel van Jaric Schaessens spatte uiteen op de lat. Op slag van rust haalde uitgerekend ex-Beerschotter Mike Smet hard uit: 0-2 en Dessel op rozen.

Dessel alleen aan de leiding

Beerschot-Wilrijk kwam met goede moed uit de kleedkamer, maar Thomas Jutten strafte iets voor het uur gestuntel in de thuisdefensie genadeloos af: 0-3 en boeken toe. De Kielse Ratten kregen even moed na een penaltygoal van Hernan Losada, maar de ploeg van Marc Brys maakte nooit aanspraak op een punt.

Invaller Kevin Geudens miste nog een reuzekans, maar de bezoekers kwamen ook nog enkele keren dicht bij de 1-4. Dessel komt door de verdiende zege op het Kiel alleen aan de leiding. Het wipt over Beerschot-Wilrijk, dat wel tweede blijft. Deinze verloor immers met zware 5-1 cijfers op het veld van ASV Geel.