aalEendracht Aalst
denFCV Dender EH
Datum: 14/10/2018 15:00
Competitie: 1e nationale
Speeldag: Speeldag 7
Dender pakt eerste driepunter van het seizoen uitgerekend in Denderderby bij grote rivaal Aalst

Dender pakt eerste driepunter van het seizoen uitgerekend in Denderderby bij grote rivaal Aalst (0-2)

Dender pakt eerste driepunter van het seizoen uitgerekend in Denderderby bij grote rivaal Aalst
Foto: AVL

Dender heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Het ging met 0-2 winnen op bezoek bij Eendracht Aalst en won zo net als vorig seizoen in het Pierre Cornelisstadion. Dender komt zo tot op een puntje van Aalst in de relatieve kelder van het klassement.

De derby van de Denderstreek tussen Eendracht Aalst en Dender staat altijd garant voor een interessant duel en een leuke sfeer. Beide teams hebben het dit seizoen voorlopig lastig in Eerste Amateurklasse en konden een zege dan ook goed gebruiken.Vorig seizoen won Dender met 1-3 bij Aalst, dus aasden de Ajuinen op revanche.

De thuisploeg telde al zeven punten uit zes duels en kon mits een overwinning naar de subtop springen, de bezoekers wonnen nog niet en stonden met 3 op 18 zelfs voorlaatste. De fans van de thuisploeg bleven door een supportersactie negentien minuten stil, daarna namen ze hun ploeg op sleeptouw. (lees hier meer)

In een verder vrij boeiende eerste helft was het vooral vanop stilstaande fases aan beide kanten dat we gevaar te zien kregen. Onder meer Dekuyper en De Neve konden hun vizier met de kop echter net niet scherp genoeg afstellen om voor een voorsprong te zorgen voor de thuisploeg.

Aan de overkant was het net voor de rust wél raak. Een corner van M'Barki werd door Wouter Hias perfect voorbij Devriendt gekopt, waardoor de bezoekers op rozen zaten. De Ajuinen moesten na de pauze iets verzinnen, daar kon Dender van proberen profiteren.

Op de omschakeling kreeg Van Vaerenbergh een paar goede mogelijkheden om de score uit te diepen, de ingevallen Njo-Léa wist de netten zelfs te doen trillen maar werd afgefloten wegens buitenspel.

Aalst zette alles op alles, na een tweede gele kaart voor Maxim Nys een dik kwartier voor tijd voelden ook de fans dat er misschien nog wel iets mogelijk was. Het was echter M'Barki die met een knappe overhoekse trap voor de 0-2 zorgde en zo Dender de eerste driepunter van het seizoen bezorgde.

Opstellingen

Eendracht Aalst Eendracht Aalst

  Speler G Beoordeel
Devriendt Julien 90' -
Deconinck Jilke 58' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Lievens Jonathan 90' -
De Neve Gianni 90' -
Mitu Cédric   58' -
Mitch Dekuyper 90' -
de Rock Klaas 90' -
Sterckx René 90' -
Heymans Jonas   90' -
Geenens Falko   90' -
  Bank G Beoordeel
Dekoker Jordy 32' -
Ponnet Beau 32' -

FCV Dender EH FCV Dender EH

  Speler G Beoordeel
Vervoort Jonathan 90' -
Rowell Jonathan   90' -
Houdret Kenneth 90' -
Gies Xavier 90' -
Hias Wouter 90' -
Nys Maxim     72' -
M'Barki RidwaneA 90' -
Van Vaerenbergh Dennis 64' -
Van Tricht Wannes 85' -
Buysens Ludovic 90' -
Arenate Alexandre 90' -
Herbeleef Eendracht Aalst - FCV Dender EH