Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot-Wilrijk eert 'Koning Coppens' met periodetitel

Beerschot-Wilrijk heeft al één zekerheid: de eindronde. Zondag pakten ze tegen Racing Hades de volle buit (3- 1) en dat was genoeg voor de periodetitel. Maar bij de Ratten mikken ze hoger. Maar het was vooral het indrukwekkend eerbetoon aan Rik Coppens dat vriend en vijand beroerde.

Johan Walckiers in Antwerpen

Het werd een feestelijke zondagnamiddag op Het Kiel, maar er was nog tijd om het leven en werk van Rik Coppens te eren. Voor de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gerespecteerd.

Schitterend eerbetoon

In de tribune hing een spandoek dat het allemaal perfect verwoordde: "Weinigen hier hebben je poëzie gelezen, je jazz gehoord, je swing gezien, maar je verhaal leeft voort, hier op de tribune waar je voor speelde." Een schitterende tekst voor een icoon van het Belgisch voetbal en Beerschot in het bijzonder.

Op het veld eerden de spelers 'hun overleden koning' ook. Na 17 minuten konden de jongens van Urbain Spanehoven het stugge Hades ontwrichten dankzij een perfecte voorzet van Dyron Daal en Dries Ventose kopte met een listig lobballetje over bezoekende doelman Gijbels.

Tweemaal Ventose, één blunder Snyders

Diezelfde Ventose verdubbelde nog voor de rust de score toen hij alleen op Gijbels mocht afgaan. De doelman zat er nog met een hand tussen, maar niet voldoende. 2-0 en de buit was zo goed als binnen denk je dan. Ware het niet dat doelman Snyders serieus blunderde en zich de bal liet afsnoepen door Ubachs en die de 2-1 nog voor de rust binnenlegde.

De thuisploeg ging op zoek naar de geruststellende derde treffer, maar verkwanselde nog enkele kansen met vooral Daal die voor een open doel miste. Het werd vooral een knokpartij. In de slotfase zorgde invaller Nijs voor de verlossing na een inspanning van Snoeys. Geen grootse vertoning, maar genoeg voor de periodetitel voor de Antwerpenaars.