Beerschot - Esperanza Neerpelt

Beerschot-Wilrijk knalt voorbij titelconcurrent in fantastische sfeer
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Beerschot-Wilrijk knalt voorbij titelconcurrent in fantastische sfeer
Foto: SDG

In een uitverkocht en sfeervol Kiel heeft Beerschot-Wilrijk titelconcurrent Esperanza Pelt een zware tik toegediend. De bezoekers gingen met 4-0 de boot in en staan nu tien punten achter.

Sander De Graeve in Antwerpen

Op het Kiel hing de sfeer van de grote dagen voor de topper tegen Esperanza Pelt. Bij winst konden de Ratten de titelconcurrenten op tien punten zetten. Dat sfeergroep Armata Viola de tiende verjaardag vierde, was een leuk extraatje. Het leverde een geweldige tifo op.

De spelers waren duidelijk gemotiveerd door de steun van de supporters. De vlag was amper opgevouwen of het Kiel stond al in lichterlaaie. Een voorzet van Pietermaat (ex-KV Mechelen) werd in de voeten van Jaric Schaessens gebokst door de bezoekende doelman. Een striemende knal later stond het 1-0. Negentien seconden gaf de stadionklok aan.

Geschift openingskwartier

Het was nog niet gedaan, een kleine tien minuten later was Dries Ventose daar met de 2-0. Die van Pelt waren amper de klap te boven gekomen of Dyron Daal kegelde de derde van de avond binnen. Het publiek begon al te dromen. “Tien, tien!”, hoorden we in de tribunes.

Zo'n vaart liep het niet, Pelt vond een deel eigenwaarde terug en ging eindelijk de duels aan. Via een snedige actie van Kelchtermans kwamen ze een eerste keer piepen. Na de koffie zag Meeus een poging op het dak van het doel sterven. Verder kwamen de bezoekers niet.

Feest op het Kiel

De pas ingevallen Kevin Baert bood Daal nog z'n tweede van de avond aan met een afgemeten voorzet. Het Kiel kon een wilde feestnacht in. Met een klinkende 4-0 en de grote concurrent op tien punten kan er nog weinig mislopen voor de promotie naar Derde nationale. De sfeer was alvast al op het niveau van de Jupiler Pro League. Tot binnenkort?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws