Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Bosuil
Antwerp genekt door buitenspeldoelpunt
Dirk Pieters

In het uitverkochte Bosuilstadion won Standard met het kleinste verschil van Antwerp. De Great Old speelde een uitstekende partij, maar moest zich één keer gewonnen geven bij een poging van Igor De Camargo. De aanvaller scoorde zo het enige doelpunt vanuit buitenspel.

De beginfase ging gelijkopgaand, maar de eerste kansen waren toch voor de thuisploeg. Zowel Campbell als Utaka kregen de bal niet in doel. Ook Standard stak de neus aan het venster, maar het schot van Geeraerts ging voorlangs. Op het half uur de grootste kans uit de eerste helft, maar Utaka schoot de unieke kans hoog over. Op slag van rust werd de wedstrijd wat vuiler en vielen er enkele gele kaarten voor de Rouches, maar het bleef uiteindelijk 0-0.

In de tweede helft liet Antwerp het tempo een beetje zakken en kwam Standard beter in de wedstrijd. Op het uur moest Antwerp-speler Soufiani geblesseerd naar de kant. In zijn plaats kwam de jonge Kevin Baert. Kort na de wissel scoorden de bezoekers uit het niets. De Camargo schoot zijn ploeg, vanuit buitenspelpositie, op voorsprong; 0-1. Antwerp probeerde na de tegentreffer nog iets terug te doen, maar de verdediging van Standard hield stand. In de allerlaatste minuut kreeg Olguin nog de kans, maar zijn poging ging naast het doel van Renard en zo bleef het 0-1.

In de terugwedstrijd kan alles nog, maar het zal niet simpel worden voor de ploeg van Warren Joyce. De tweedeklasser speelde een verdienstelijke wedstrijd en mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten. [TH]