kvkKV Kortrijk
cluClub Brugge
1-0
1-1
Datum: 14/03/2007 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Guldensporenstadion
Balaban redt Europese droom Club
Thomas Dubois
| 0 reacties
Balaban redt Europese droom Club
Foto: © SC

In een echte cupmatch heeft Club Brugge zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Het had daarvoor bloed, zweet en Balaban nodig. Het zag er lange tijd slecht uit toen Nong de 1-0 gescoord had voor Kortrijk. Club kwam echter terug via –wie anders dan- Balaban. Club zo moeizaam door naar de halve finales, waarbij Gent de tegenstander wordt.
 
Kortrijk begon met Vandoorne in doel, hij kreeg de voorkeur op ex-Club-doelman Peter Mollez. Met onder andere Provoost en Vermast stonden er enkele supergemotiveerde voormalige Club-spelers op het veld. Club moest het doen zonder Ishiaku en Daerden die geblesseerd afhaakten. Salou en de verguisde Englebert kwamen in hun plaats. Club kende een moeilijk begin tegen een vroeg storend Kortrijk. Onder meer Nong en Makhloufi kregen enkele kleine kansjes. Veel kan Club daar niet tegenover plaatsen, het herstelt het evenwicht wel langzaam, maar verder komt het niet. Integendeel, op het halfuur is het een eerste keer raak. Op de counter legt Jarakovic af naar Nong die de bal maar binnen te duwen heeft, Stijnen razend en Kortrijk 1-0 voor en virtueel geplaatst. Club kan niks deftigs ertegenover plaatsen, integendeel, net voor rusten belandt een bal van Kortrijk nog op de deklat.
 
Club begon met vertrouwen aan de tweede helft, het drukte meteen Kortrijk tegen eigen doel. Dat resulteerde in enkele kansjes voor onder andere Balaban en Salou. Kortrijk kon meteen gevat tegen reageren, Jarakovic alleen op Stijnen af, maar z’n controle was niet goed genoeg. Weg kans, weg gevaar. De ontlading was groot 20 minuten voor tijd. Op een hoekschop komt de bal voor de voeten van Balaban die op volle kracht schiet en het leer voorbij Vandoorne vlamt, 1-1. Club opnieuw virtueel gekwalificeerd. Blondel neemt nu de overhand en dat resulteert in een schot van de ingevallen Blondel dat strandt op de paal.
 
Kortrijk gaat in de slotfase op zoek naar de 2-1, wat verlengingen zou opleveren. Even was er kort voor tijd appél voor strafschop na een vermeend handspel, maar Verbist gaf geen kick. Op de counter kon Club niet scoren. Blondel zag z’n schot gered worden. Het werd vechten tot het einde, maar Club hield stand tegen de provinciegenoten. Club mag de Europese droom blijven koesteren.

Beker van België

 Kwart Finales (T)