Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Achter de Kazerne
AA Gent door na 0-1 winst op KVM
Bart Hermans

KV Mechelen heeft woensdagavond met 0-1 verloren van AA Gent in de kwartfinales van de beker van België. Voor de bezoekers scoorde Olufade. Zo gaat AA Gent door naar de halve finales van de beker en komt het uit tegen Club Brugge, dat gelijkspeelde tegen KV Kortrijk.

Achter De Kazerne zat afgeladen vol voor deze terugwedstrijd in de kwartfinale van de beker van België. Uw reporter was een uur voor de wedstrijd op enkele kilometers van het stadion en kwam toch maar net op tijd het stadion binnen. Bij Mechelen werd in vergelijking met de wedstrijd van zaterdag tegen Antwerp twee wissels doorgevoerd, Mellemans kwam in de plaats van Biset. Vleminckx was geschorst en in zijn plaats kwam Dunkovic. AA Gent moest de gehele rechterflank missen want zowel Gillet als De Beule waren geschorst. Hierdoor werd centrale verdediger Noukeu uitgespeeld rechts op het middenveld. Domoraud nam plaats op de rechtsachter.

De thuisploeg probeerde vanaf het begin van de wedstrijd druk te zetten op AA Gent , ze hadden in de beginfase ook het meeste balbezit maar de eerste echte kans was voor de bezoekers uit Gent. Noukeu kon aanleggen van iets buiten de zestien maar zijn schot belandde op de vuisten van doelman Kempeneer. Even voorbij het kwartier waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk. Pavlovic kopte door naar Foley na een hoekschop, deze schoot de bal van dichtbij over. Het eerste gevaar voor de thuisploeg kwam er eventjes voor het halfuur via Dunkovic. Zijn schot werd makkelijk gepakt door Herpoel. Op de daaropvolgende tegenaanval schoot Stoica nipt naast. Stoica lukte zaterdag nog het enigste en winnende doelpunt op Standard. Op het half uur haalde KV Mechelen zijn wapen van het moment boven. Er werd een overtreding gemaakt op Dunkovic. Van Zundert trapte de vrije trap vanop zo'n 23 meter over het doel. Mechelen bleef het meest aan de bal maar AA Gent kwam er soms snedig uit via de flank. Noukeu kon op rechts doorgaan en voorzetten naar Olufade die naast kopte. Naar de rust toe ging de match goed op en neer, de thuisploeg dreigde in de zestien van Gent maar Dhont en Kielo Lezi liepen elkaar in de weg zodat geen van beiden kon afdrukken. Aan de overkant schoot Stoica voorlangs. De volgende kans was voor Dunkovic, zijn schot ging nipt naast. Beide ploegen gingen zo rusten bij een 0-0.

Ook in het begin van de tweede helft hadden de Maneblussers het meeste balbezit maar in het eerste kwartier van deze eerste helft vielen er geen echte kansen te noteren. De eerste kans van de tweede helft noteerden we iets na het uur. Dunkovic kon in het centrum doorgaan en de bal naar Van Zundert spelen. Zijn schotje werd makkelijk gepakt door Herpoel. Een twintigtal minuten voor tijd kan Olufade door de buitenspelval glippen en alleen op Kempeneer afgaan. De spits bleef kalm en schoot de 0-1 binnen. KV Mechelen reageerde via Kielo-Lezi maar zijn schot ging naast. Mechelen bleef het meeste aan de bal en probeerde aan te vallen. Het was echter AA Gent dat dicht bij de 0-2 kwam, Stoica kon aanleggen en zijn schot spatte uiteen op de paal. De thuisploeg probeerde nog wel maar de veer leek gebroken. Dunkovic probeerde het nog van ver maar zijn schot ging over. Vanbelle was op vrije trap nog dicht bij de gelijkmaker maar de bal ging nipt naast. Olufade probeerde op de counter nog met een lob maar het bleef 0-1.

Het schitterende bekeravontuur zit er zo op voor tweedeklasser KV Mechelen. AA Gent kan zich opmaken voor de halve finale tegen Club Brugge en strijdt zo nog altijd op twee fronten mee voor Europees voetbal.