kvmKV Mechelen
kvkKV Kortrijk
1-0
Datum: 27/01/2009 20:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Achter de Kazerne
Persoons bezorgt KV Mechelen verdiende zege
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Persoons bezorgt KV Mechelen verdiende zege
Foto: © SC

KV Mechelen reist volgende week met de beste papieren naar Kortrijk af. De Mechelaars wonnen in eigen huis met het kleinste verschil. Een verdiende overwinning na een matige vertoning.

Kortrijk was duidelijk naar Mechelen afgezakt om de wedstrijd niet te verliezen. Hein Van Haezebrouck bouwde achterin voldoende zekerheid in bij de West-Vlaamse promovendus en hoopte op een sporadische tegenstoot om zelf gevaarlijk te zijn.
 
De tactiek pakte nog bijna goed uit. In een eerste helft waarin KV Mechelen duidelijk overwicht had, kreeg Cheikou Kouyaté de beste kans. De van Anderlecht geleende middenvelder mikte het leer echter onbegrijpelijk naast de kooi van Wouter Biebauw.
 
De bezoekers lieten KV Mechelen komen, maar de jongens van Peter Maes vergaten voor de rust om gevaarlijk te zijn. Koen Persoons schoot de beste Mechelse kans een half metertje naast. Bjorn Vleminckx slaagde er wel in om Kristof Van Hout even te verontrusten. De blonde aanvaller snoepte de boomlange doelman het leer af. Iddi ging voor een lege kooi net onder zijn voorzet door.
 
De tweede helft leverde weinig beterschap. De bezoekers toonden meer aanvallende intenties, maar verder dan een kopbal van Kouyaté op Biebauw kwamen de West-Vlamingen niet. Malinwa speelde op karakter en enthousiasme. Van Hout haalde een kopbal van Vleminckx uit doel.
 
Een kwartier voor tijd ging de bezoekende doelman – die in de beker de voorkeur krijgt op Peter Mollez – zwaar in de fout. De bekerheld van de zestiende finales kwam veel te ver uit zijn doel en verspeelde het leer. Persoons profiteerde optimaal en prikte het leer met een listige lobbal over Van Hout en de bezoekende verdediging in de netten.
 
De zege van KV Mechelen kwam niet meer in gevaar, al trapte Ibou in de slotfase een wenkende kans nog naast. Van Hout behoedde Kortrijk wel voor een grotere achterstand door een vrije trap van Julien Gorius uit de hoek te halen. De Mechelaars beschikken over de beste papieren om door te stoten naar de halve finale, maar Kortrijk houdt zijn bekerkansen gaaf.
Herbeleef KV Mechelen - KV Kortrijk

Beker van Belgiƫ

 Kwart Finales (H)